Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '08

 
Kategori
İnternet
 

Blogspot da erişim yasaklıları arasına katıldı

Blogspot da erişim yasaklıları arasına katıldı
 

Google’ın blog sitesi Blogspot da bugün erişim yasağı olan siteler arasına katıldı. Bugün akşama doğru www.blogspot.com veya www.blogger.com adresine ve herhangi bir blogspot (blogger) sayfasına girmeye kalktığımızda bir uyarı çıkmaya başladı:

“Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.

T.C. Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi 20.10.2008 tarih ve 2008/2761 sayılı kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/2761 of T.R. Diyarbakır 1st Criminal Court of Peace.”

BLOGGER ne kadar önemli, önce onu görelim

www.alexa.org adresinde tüm ülkeleri içeren Top 10’a bakalım:

1. Yahoo
2. Google
3. YouTube
4. Windows Live
5. Facebook
6. MSN
7. Myspace
8. Wikipedia
9. Blogger
10. Yahoo (Japonya)

Yani bugün Türkiye’de erişimi yasaklanan Blogger (Blogspot) dünyanın en çok girilen 9. adresi.

www.alexa.com Türkiye listesinde Top 10 biraz farklı:

1. Google Türkiye
2. Facebook
3. Google
4. Windows Live
5. Milliyet
6. Hürriyet
7. Mynet
8. Yahoo
9. Blogger
10. Rapidshare

Blogger ülkemizde de en çok girilen 9. adres. Blogger adresine tüm girişlerin yüzde 1, 9’u Türkiye’den yapılıyor ve ülkemiz blogger’ı en çok kullanan 11. ülke...

Dünyada 3. sırada bulunan YouTube ülkemizde 11. sırada. Çünkü erişim yasak. Eğer yasak sürerse yakında Blogger da çok daha aşağılara inecektir.

Blogger’da milyonlarca sayfa vardır ve bu milyonlarca sayfada çok güzel yazılar, çok güzel fotoğraflar yayımlanmaktadır Mahkemenin kapatmaya karar vermesine neden olan sayfa sayısı belki 1 belki 3-5…Bunun adı pire için yorgan yakmaktır, hatta pire için yorgancıyı yakmaktır. Hata mahkemede değil gerekli yasal değişikliği yapmayan iktidardadır.

Bir örnek verelim:

Düşük tirajlı kötü niyetli bir gazete yalan, dolan, hakaret içeren düzmece haberler yayımlamış olsun. Bu gazete mahkemeye verilse ve mahkeme karar verse ve bu kararda “Bu gazetenin yalanları yüzünden Türkiye’deki tüm gazetelerin yayımlanması yasaklanmıştır” dese, bunu kim kabul edebilir.

Youtube erişim yasağı veya Blogger erişim yasağı bir gazete yanlış yaptı diye tüm gazeteleri kapatmak kadar saçmadır. Böyle saçmalık olmamalı, bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Ankara, 24 Ekim 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..