Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '08

 
Kategori
Blog
 

Blogundan nasıl para kazanırsın?

Blogundan nasıl para kazanırsın?
 

Artık web siteleri ve blogların sayısı ciddi oranda artmış durumda. Üstelik bazı blog ve web siteleri çok yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşmış, kendilerini sürekli takip eden bir kitle yaratmış durumdalar. İşte bu noktada özellikle blog sahiplerinin nasıl para kazanabileceğine ilişkin biraz araştırma yaptım bakalım işinize yarayacak bir şeyler çıkacak mı;

* Eğer beni sürekli takip eden bir kitlem oluştu diyorsanız markanız ya da blogunuz ile ilgili kupa ya da tişört yaptırarak satabilirsiniz. Hatta bunu yaparken zaten internet üzerinden isteğe özel tişört hazırlayan bir site(örneğin (http://www.yaratbeni.com/) ile anlaşarak sadece o sitedeki satışlardan belli bir üyzde alabilirsiniz.
* Kendi uzmanlık konunuza ilişkin hazırlayacağınız e-kitapları satabilirsiniz.
* Yine kendi uzmanlı konunuza ilişkin olarak hazırlayacağınız periyodik bir epostaya abonelik satabilirsiniz.
* Uzmanlık konunuza ilişkin olarak elinizdeki kaynakları kağıda basılı olarak satabilirsiniz.
* Sitenizdeki belli içeriklere girişi üyelik aidatı ödeyenlere açarak gelir edebilirsiniz. (Ör. http://turk.internet.com)
* Uzmanlık alanınıza ilişkin özel isteklere yönelik araştırma ya da bilgiyi satabilirsiniz.
* Blogunuzda Google Adsense veya diğer reklamları yayınlayabilirsiniz. Burada Adsense dışında reklam veren bulmak biraz zor olabilir. Ama kendi konunuzla ilgili firmalara reklam vermeleri yönünde teklifinizi göndrebilirsiniz.
* Türkiye’ye geldi gelecek dediğimiz PayPal geldiğinde “Donate Me”- “Beni Destekleyin” şeklinde gelir elde etmek mümkün olacak.
* Eğer uzmanlık alanınıza yönelik eğitim ve seminer veriyorsanız blogunuz aracılığı ile katılımcı davet ederek dolaylı yoldan kazanç sağlayabilirsiniz.
* Yavaş yavaş kurumsal bloglar artacak. Eğer kendinizi “kiralık blogger” olarak lanse ederseniz kurumsal blog açmak isteyen kurumlar sizden içerik satın alabilirler.
* Eğer blogunuz spesifik bir konuda ise o konuya ilişkin olarak ziyaretçilerinizin alım-satımlarına aracılık edebilirsiniz.
* Eğer podcast ile sesli içerikte üretiyorsanız sesli reklam alma olasılığınızı artırmış olursunuz.
* Eğer belli bir sayıda üyeye ulaşmışsanız bu üyelerinize yapacağınız bir gönderime reklam alabilirsiniz.
* Blogunuzun teması ya da sizin uzmanlığınıza uygun firmaların sponsorluğunu alabilirsiniz. Bunun için sitenizde sponsor olmak isteyenler için koşullarınızı belirtmenizde fayda var.
 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..