Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '11

 
Kategori
Siyaset
 

Bm raporu ve Davutoğlu'nun restinin ardından...

Bm raporu ve Davutoğlu'nun restinin ardından...
 

Son raporun basına sızmasını 2 nedeni olabilir; 

1- Daha fazla uzatmadan direk kamuoyunun dikkatini çekerek olay ile ilgili olacakların biran önce olmasını hızlandırmak,  

2- Raporun sonucunda İsrail aleyhine olduğunun içeriden İsrail yetkililerine bildirilmesi ve İsrail'in Psikolojik bir oyun oynaması sonucunda Türkiye'ye erken tepki verdirerek raporun daha sonra İsrail tarafından kabul edilmemesini meşrulaştırmak. 

Eğer ikinci varsayımım doğru çıkarsa Türkiye çok büyük yanlış yapmış olur ve ben bu olasılığı değerlendirmek istemiyorum. 1. Varsayımdan yola çıkarak düşüncelerimi aktarmak ve Türkiyenin tavrını değerlendirmek istiyorum. 

Bm ve Abd üzerindeki Yahudi lobisini bilmeyen yoktur herhalde! varsa onlara hitap etmiyorum lütfen beni kaale almasınlar. Yahudi şeriatına bağlı İsrail devleti tam bir din devletidir. Devlet dünyada yaşayan (bazı gruplar hariç tabi) israil uyruğu olsun olmasın farketmeden hepsini kullanma, veri sağlama ve yönlendirme gücüne sahip, bu güçlerini bugüne kadar çok iyi kullandılar ve kullanmaya devam ediyorlar. Abd'de yaşayan hemen hemen her yahudi devlete gerekli desteği veriyorlar, gerek iş dünyası olsun gerek istihbaharat dünyası gerekse medya ve askeri bürokrasi tam gaz destek ve yardımlarını esirgemiyorlar. Medyaya sızdıran mutlaka yahudi kökenlidir ve sızan medya kurumuda zaten yahudi sermaye gruplarına ait bu yüzden bu durum tam bir psikolojik israil devlet oyunudur. 

Davutoğlu'nun açıkladığı tedbirler gerçekten çok önemli ve kritik durumdalar. Bu önlemlerin hepsi gerçekten çok önemli ancak bunlardan iki tanesine değinmek istiyorum. 

1- Seyrüsefer serbestisinin korunması; bu mükemmel bir önlem ve Türkiyenin kaybettiği doğu Akdeniz egemenliğinin önünü açacak ve gelecekte ülkenin değerine artı derecede etkiler verecektir. Ayrıca 5 yılda kaybettiğimiz haklarımızı 90 yıl sonra alma şansı tanıyacaktır. Chp'nin yapmış olduğu açıklamaların devlet ciddiyeti ile örtüşmediğini ve ana muhalefet partimizin bu saçma sapan durumda kalmasını görmekten büyük üzüntü duyuyorum.Yakışmıyor savaş çıkacaksa çıkar, siz yeri geldiğinde asker milletiz demeyi bildiğiniz halde savaştan korkar durumda olmanız sizlerin fikriyatlarınızın zıtlığını gösteriyor, lütfen bu durumunuzu düzeltin. 

2- Bu yaptırımların üstüne basa basa İsrail hükümetine olduğunu ve İsrail halkı ile herhangi bir düşmanlığımızın olmadığını belirtmek , Mısır, Suriye ve Libya açıklamalarımız ile örtüşüyor. Bunun faydalarını değişecek İsrail hükümetinden görebiliriz. 

Türkiye doğru yolda ancak ilk önce büyük devlet olduğunu Suriye'ye askeri bir harekat düzenleyerek göstermeli İsrail ve Kıbrıs konuları kendiliğinden düzelir. Umarım her şey yolunda gider. Uyanan Türkiye'ye.... 

 
Toplam blog
: 22
: 1080
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

Tarih, felsefe, siyaset, teoloji, gizli servis konuları, kadim ve mistik konular ile hobi olarak ..