Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '13

 
Kategori
Su Sporları
 

Boat Show 2013 başlıyor. 15-24 Şubat 2013

Boat Show 2013 başlıyor. 15-24 Şubat 2013
 

Denizde hayat var.


Dünyada karada yapılan üçüncü en büyük tekne ve yat fuarı olan “CNR Avrasya Boat Show, Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı” kapılarını  açıyor. 14 Şubat sevgililer gününde gala açılımı ile kapılarını açacak olan Fuar 15-24 Şubat 2013 tarihlerinde ziyaret edilebilecek.

Dünyada karada yapılan üçüncü en büyük tekne ve yat fuarı olan “CNR Avrasya Boat Show, Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı” kapılarını açıyor. 5 bin TL'den başlayan ve 2.5 milyon euroya kadar fiyat aralığına sahip tekneler bu fuarda görücüye çıkacak.

Denizcilik dünyasının en büyük etkinliği Avrasya Boat Show başladı. Kapılarını açacak fuara katılacak teknelerin toplam değeri 300 milyon euroyu aşıyor. Geçen yıl yuvadan uçan ancak, bir yıl sonra yeniden CNR’a dönen Avrasya Boat Show, bu yıl 300 milyon euroluk teknelere ev sahipliği yapacak. 15-24 Şubat tarihleri arasında yerli ve yabancı ziyaretçilere kapısını açacak olan CNR Avrasya Boat Show’a değeri 300 milyonu aşan 250’ye yakın yeni tekne, yat ve motoryat katılacak. Fuarın bu yılki ziyaretçi hedefiyse 125 bin kişi…

85 bin metrekare alanda, binin üzerinde markanın katılımıyla gerçekleştirilecek fuarın 1 milyar dolarlık iş hacmi yaratacağı tahmin ediliyor. Bu yılın milyonlarca dolarlık yıldızlarıysa Sessa 68, Monte Carlo 65, Princess 78, Absolute 70, Fairline 65, Numarin 78, Uniesse 65 ve Azimut 55S ve 72S olacak.

ARAPLAR'IN YOĞUN İLGİSİ

Ekonomik krizle birlikte ekonominin ekseni Batı’dan Doğu’ya kaymaya başladı. Arap ve Çinli yatırımcılar dünyaca ünlü Batılı tekne markalarını bünyesine kattı, tekne satışı Doğu’da daha çok arttı. İlk sırada da Arap dünyası geliyor. Her ne kadar dünyanın en büyük bot şovlarından biri Dubai’de yapılıyor olsa da Arap dünyası İstanbul’daki görsel şölene de kayıtsız kalmıyor. Fuar yetkilileri bu yıl Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Körfez ve Arap ülkelerinden yoğun katılım bekliyor.

Fuara katılacak olan şirketlerinden biri olan Sirena Marine, Türkiye’de ilk defa tanıtacağı ürünleriyle dikkat çekecek. Bursa’da üretilen Azimut 55S’in yanı sıra 72S’de ilk kez Türkiye’de boy gösterecek.

Lüks motoryatların yanı sıra özel amaçlı tekneler de meraklılarıyla buluşacak. Örneğin dünyanın en iyi balıkçı teknesi olarak bilinen Grady White ve dünyanın en iyi offshore tekneleri arasında yer alan Cigarette Racing de fuara katılan markalar arasında.

Nestek Marine tarafından Türkiye’ye getirilen Cigarette Racing, 2 adet 750 beygirlik Mercury racing motoruyla saatte 182 kilometre hıza ulaşabiliyor. Hollywood yıldızlarının gözdesi olan Cigarette’in fiyatları 800 bin dolar ila 1.5 milyon dolar arasında değişiyor.

Deniz tutkunlarının merakla beklediği Absolute 55 Fly ve Galeon 420 Fly tekneleri 2012 CNR Avrasya Boat Show ile Türkiye’de ilk defa gösterime çıkacak. Geçen yıl fuarın en büyük teknesi ile ziyaretçi akınına uğrayan Deniz Yatçılık, bu yıl da beklenen iki modelin Türkiye lansmanını yapacak.

Deniz Yatçılık fuara Absolute 55 FLY, Absolute 70 STY, Galeon 420 FLY, Sea Ray 280 SD, Sea Ray 240 SD, Four Winns H240 ve Four Winns S215 ile katılıyor. Türkiye lansmanı yapılacak olan Absolute markasının Absolute 70 modeli fuarın da en büyük tekneleri arasında yer alıyor.

Ali Cantaş

  

 

 
Toplam blog
: 48
: 1239
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

Köklerim Karadenizin doğusun da doğmuş ve 1500 yıllara kadar dayanan orjinal Türk bir ailenin çoc..