Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '14

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Böbrek taşı ağrısı nasıl geçer?

Böbrek taşı ağrısı nasıl geçer?
 

böbrek taşı ağrısı nasıl geçer


Böbrek hastalıklarıyla mücadele etmek günümüz insanı için gerçekten ıstıraptır. Böbrek taşı ağrısı bizleri o kadar yorar ki bir insanın yaşam boyu çekebileceği en kötü ağrıdır. Böbrek taşı ağrısı olan olan kadınlar taş düşürmenin doğum yapmaktan daha sancılı olduğunu söylemektedirler.

Böbrek taşı hastalığı son yıllarda daha çok görülmeye başladı. Ancak geliştirilen tedavi yöntemleri bu artışa oranla daha azdır. Tıp biliminin gelişmişlik seviyesini inkar edemeyiz ancak bizlerin de kendimizi tedavi ederken yapmamız gereken şeyler vardır.

Son yıllarda böbrek taşı ağrısı çekenlerin taşlarını idrar yoluyla attıkları gözleniyor. Bu gözlemin sebebi tam olarak açıklanamıyor. Sıvı tüketiminin azalması ve fast food beslenme gibi alışkanlıklar böbrek taşı ağrısını tetikliyor. Ayrıca böbrek taşının genetik faktörü göz önünde bulunmalıdır. Kişi ne kadar sağlıklı yaşamaya çalışsa da böbrek taşı ağrısı çekebilir.

Böbrek Taşı Düşürürken Böbrek Taşı Ağrısından Nasıl Kurtulabiliriz?

Öncelikle böbrek taşı ağrınız olduğu zaman ağrı kesici almalısınız.İdrar kanalının rahatlamasını sağlayacaktır. Ağrı kesici sorunu çözmese de sizi rahatlatacaktır. Yalnız mide rahatsızlıklarınız varsa ağrı kesici almayınız. Bol bol sıvı tüketmeniz böbrek taşı ağrınızı azaltacaktır. Bunun sebebi ise ufak parçalı taşların idrar yoluyla dışarı çıkmasının sağlanmasıdır. Büyük parçalar hala vücudunuzda durduğundan sorun tam anlamıyla çözülmüş sayılmaz.

Böbrek taşı ağrısının azalmadığı durumlarda doktora başvurulabilir. Doktor damar yoluyla yapacağı bir ağrı kesici sayesinde böbrek taşı ağrısını en az seviyeye indirebilir. Ancak gene de bu yöntemlerin hepsi geçiçi rahatlamalardır.

Böbrek Taşı Ağrısını ve Hatta Böbrek Taşını Başka Yollarda Düşüremez Miyiz?

Bu sorunun yanıtı oldukça basittir. Bitkisel yöntemlerle böbrek taşı tedavisi yapılabilmektedir.  Ayrıca sizlere bir yöntem tavsiye etmek isterim. Bir çay kaşığı meyan kökünü alın, civan perçemi ve anasonu da aynı şekilde alın. 2 bardak suda demleyin. Düzenli şekilde için böbrek taşı ağrılarınız azalacaktır.
Daha pek çok bitkisel böbrek taşı tedavisi mevcut. Hastalığınız tam anlamıyla düzelmese de ağrılarınızı azaltacağına emin olabilirsiniz.

Böbrek Taşı Ağrısı Nerede Yoğun Olarak Hissedilir?

Hastalığın normal seyrinde iseniz kaburgalarınızın hemen alt bölgesinden yan taraflara doğru sızı şeklinde sürekli hissedilir.

Bu böbrek taşı ağrısı karnınızın alt bölgesine doğru veya göbek kısmına doğru yayılarak sizi rahatsız etmektedir.

 
Toplam blog
: 9
: 86851
Kayıt tarihi
: 21.03.12
 
 

Doğal tedaviler üzerine yazılar yazıyorum. Şifalı bitkilerin kimyasal maddelerle karışmadan direk..