Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Böceğe Atatürk ismini vermek mi böcek kafalılıktır; yoksa bunu sorun yapmak mı?

Böceğe Atatürk ismini vermek mi böcek kafalılıktır; yoksa bunu sorun yapmak mı?
 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bu ülkenin ilk ziraat fakültelerinden biridir. Yanılmıyorsam 1957 tarihinde öğretimine başlamıştır ve üniversitenin ilk fakültesidir.

Ben, Edebiyat Fakültesini Erzurumda okuduğum için, Üniversiteyi de Ziraat Fakültesini de iyi bilirim. Elbette, bundan otuz yıl öncesini... Bu fakülte o zaman da bütün Doğu Anadolu'nun en önemli fakültesiydi.

Geçenlerde, galiba TRT kanallarından birinde, Atatürk Üniversitesi Zıraat Fakültesinin Türkiyedeki böcekler üzerine uzun çalışmalar yaptıklarını, böceklerin insan hayatına olan vazgeçilmez katkılarını inceledikleri ve nihayet bizim coğrafyamızda keşfettikleri yeni böceklerden  bir böcek koleksiyonu oluşturduklarını işleyen bir program izledim.

Bu bilim tarihine geçecek keşiflere de keşfediciler olarak isimler veriliyor. Bildiğimiz gibi bilimsel alanda bu tür keşiflere ya keşfedenin ismi verilir ya da o ülkenin değerli saydığı kişilerin adı verilir.

Ziraat Fakültesinin yaptığı da bu. Keşfettikleri böceklere yeni isimler veriyorlar. Bunlar arasında padişah isimleri de var, başka isimler de... Bunlardan birine de Latince olark "Atatürk" ismini münasip bulmuşlar.

"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir", diyen bir insandan bir put çıkaran bugünün sözümona Atatürkçüleri hemen harekete geçiyor ve "Atatürk'ün adı bir böceğe verildi", diye olayı gazete manşetlerine çekiyorlar.

Türkiyedeki hemen her yapıya, binaya, köprüye,stada, tiyatroya Atatürk ismi verilirken sorun yok ama bilimsel bir çalışmanın ürünü olarak keşfedilen bir böcek cinsine bu ismin verilmesi Atatürk'e hakaret oluyor!!

İşte, Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir,fendir" sözünün aksine, hayattaki mürşitleri dogmalar ve siyasi menfaatleri olanların tavrı budur.

Tabii, Üniversite yetkililerinin, bir böcek cinsine "Atatürk" adı vererek işgüzarlık yapmaları da yersiz... Bu işgüzarlıklarının bedelini de "Atatürkçüler"den küfür işiterek ödemiş oldular. Nenize lazım, Atatürk'ü putlaştıran bir zihniyetin olduğu ülkede, bilimsel araştırmalara Atatürk ismini vermek!

Ben olsam, kendi ismimi koyardım. Varsın ismim, tüm dünyada bir böcek ismi olarak anılsın. Bundan hiç de rahatsızlık duymazdım.

Hastalıkları, mikropları keşfedenlere onları ismi verilince onlara hakaret mi oluyor.... Behçet hastalığının adı onu keşfeden Türk hekimin adı değil midir?... Bunun gibi nice örnekler vardır dünyadı... Ama burası Türkiye... Hem de Atatürk Türkiyesi!!...

Evet, bu ülkenin şanssız büyüklerinden biri de Mustafa Kemaldir. Ne yazık ki, onun davası bilimden fenden uzak; doğmalara sarılmış, statükoların kulu kölesi olmuş olanların eline kaldı.

İlmi  fenni kendine ilke edinmiş bir adamı, tüm bilimsel gerçeklere aykırı olarak kendilerine put edindiler...

"İzindeyiz" dediler; yan gelip yattılar... Dünya nerden nereye geldi onlar hala "izindeler"

Bütün yaptıkları aradabir Anıtkabire gidip "Atatürkçülük" yapmak!... Bir de bu ülkenin iş yapan, çalışan, bilgi üretenlerine çelme takmak!

Sizin hakkınızdan Atatürk gelirdi gelmeye de, ne yazık ki o da erken öldü!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..