Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '15

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Bodrum'da gezilecek yerler

İnsanlar neden tatil için Bodrum’a gider ? Erkeklerin aklına ilk şık olarak, “oralarda bir hatun düşürebilir miyim ?” düşüncesi gelebilir. Kadınlar ise jet sosyeteyi yakından tanımak için bu yolu seçebilirler.

Birçok kişi de “Bodrum, Bodrum diyorlar, ne var bu Bodrum'da ?” diyerek yola çıkabilir. Herkesin sebebi farklıdır, kimse kimseye karışamaz.

Bu yazımda derin konulara girmek yerine Bodrum’a gidecekler için gezilecek yer tavsiyesi yapmayı seçtim. İyi gezmeler !

Bodrum Kalesi :Kartpostallara konu olan bu kale iki limanın arasında kurulmuştur. Halihazırda sualtı müzesi olarak kullanılmaktadır. Bodrum'un en fazla ziyaret edilen yerlerinden birisidir.

Bitez Plajı:Sahil kentine gidip de suya girmemek olmaz. Bitez Plajı Bodrum'un simge yerlerinden birisidir. Fakat son yıllarda oldukça kalabalık olduğu gözlenmektedir. Haliyle hizmet kalitesinde düşüş olduğu mümkün. Bu yüzden halk artık Bardakçı koyunu tercih etmeye başladı. Daha temiz ve denize girmek için elverişlidir burası.

Bodrum Antik Tiyatrosu:Tiyatro’yu görünce Bodrum’un eskiden ne derece cazibe merkezi olduğunu anlayabilirsiniz. Devasa tiyatro büyük ölçüde sapasağlam karşınızda durmaktadır. Gerçi bunda zaman içinde yapılan restorasyonların da payı büyüktür. Tiyatro da halen festival veya başka etkinlikler yapılmaya devam edilmektedir. Eski tarihe meraklıysanız Pedasa Antik Kenti’ni de ziyaret edebilirsiniz. Burası Bodrum'un yaklaşık 4 kilometre dışında şimdilerde harabe halinde olan antik bir kenttir. Yine aynı şekilde Mindos Kapısı denilen bir yer var. Bodrum’un antik şehri burada kurulmuş. Harabe şeklindedir. 

Kaynak:http://www.geziyoruz.org/bodrumda-gezilecek-yerler.html 

 
Toplam blog
: 6
: 258
Kayıt tarihi
: 29.09.14
 
 

Kendim de dahil olmak üzere kafası fena halde bozulan türdaşlarımın ruh hallerini fabrika ayarlar..