Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '16

 
Kategori
TV Programları
 

Bodrum Masalı’nda annelik farkı

Bodrum Masalı’nda annelik farkı
 

Kanal D’de yayınlanan Bodrum Masalı dizisinde Evren ve Gözde’nin ilişkisini öğrenen Yıldız (Şevval Sam) gerçeği öğrenince bile bu durumda çocuklarının üzülmemesi için Evren’e bu ilişkiyi çocuklarının bilip bilmediğini sordu.  Anne işte, kendini geçti çocuklarını düşünüyor. Havaalanında Evren ve Gözde’ye atığı tokat son derece etkili bir sahneydi. Ancak diziye eleştirim şu: Seyirci Yıldız’ın eninde sonunda bu gerçeği öğreneceğini biliyordu fakat bu kadar erken olacağını tahmin etmiyorduk.. Biraz daha uzatılabilirdi. Bir de diziye konuk oyuncu olarak katılan Kıvanç Kasabalı, Fatma Belgen ve Sinan Bengier’i bir süre daha izlemek istiyorduk. Özellikle haydar amca, üzüm yenge ve kelebeğin atışmaları güzeldi.

Anne dizisi şimdi oldu

-Star TV’de yayınlanan Anne dizisini izliyorum geçen gün. Aslında dizide seyircinin ilk beklediği Zeynep Öğretmen  9.bölümde tam oturdu. İlk bölümlerde bu kadar bakımlı olup yokluk çeken bir kadın olmamalıydı diyordum.  9.bölümde tam oldu.

-9.bölümde dikkatimi çeken bir sahne ise Cengiz’in Turna’ya ceza olarak dolabın üstüne bırakması oldu. Anne ve babalar çocuklara ceza verirken harçlığını keserlerdi ya da bilgisayarla oynamalarını yasaklardı hani en kötüsü odaya kitlerdi. Demek ki psikopat  karakter cezası da ya dolaba koymak ya da çöp poşetine koymak oluyormuş.

-Mert’in Gamze’ye araba hediye etmesi ardından akşam yemeği derken herkes imrenmiştir bu çifte. Ta ki Merti’n yemekteki çocuk muhabbetinden sonra jet hızıyla böyle ilişki olacaksa olmaz olsun dedik.

-Sarp’ın Duru’yu Gazeteci Ali’den kısması çokta yerinde bir sahne gelmedi bana.

Elbette ki Cansu Dere seyircinin aklında hala Sıla ve Eyşan rolleriyle akıllarda kaldı. Ancak Zeynep öğretmeninde Sıla ve Eyşan gibi olması uzun bir süre isteyecek.

Dizinin Melek ya da Turnası Beren Gökyıldız’a gelince Kocamın Ailesi dizisinde yeteneği ortadaydı. Anne dizisi bir tık öteye taşıdı ve tanımayanlara tanıttırdı.

Vahide Perçin zaten her rolün üstesinden gelen bir oyuncumuz ancak Gönül karakteriyle izlediğimiz her sahnede diziden veda edermişçesine oynuyor. Sanki bu sahneden sonra bana eyvallah der gibi.

Anne dizisinin en büyük artısı Gonca Vuslateri ve Berkay Ateş oldu. Şule rolü ile uzun yıllar akıllarda kalacak. Berkay Ateş ise Cengiz rolüyle ekran başındaki seyirciyi sinir küpü etmeye devam edecek gibi.

Ekranın yeni  jönü: Mert Yazıcıoğlu

Fox’ta yayınlanan Umuda Kelepçe Vurulmaz dizisi konu itibariyle diğer dizilerden sıyrılıp kendine bir seyirci kitlesi kazandırdı. Dizide 7 gencin hayata kazandırılma projesi gerçek hayatta da yaygınlaştırılıp bu sayede belki binlerce mahkum gencin hayata kazandırılması açısından çok iyi bir proje. Ancak dizinin Fırat’ı Mert Yazıcıoğlu’da iyi iş çıkarıyor. Bir diziyle parlayıp unutulanlardan olmayıp ciddi bir hayran kitlesi kazandı diyebilirim. Daha geçen sene bu vakitlerde Karagül’ün Baran’ı olarak ekrandayken bu seneye farklı bir rolle kendini kabul ettirmeyi başardı. Seyirci şimdiden Fırat ve Ceren’in aşkının nereye doğru gittiğini,  Onur’un daha ne kadar kötülük yapabileceğini kestirmeye çalışıyor.

Aşk ve Mavi’de her şey yolunda

ATV’de yayınlanan ve başrolünde Emrah, Burcu Kıratlı, Işıl Yücesoy ve Kenan Bal gibi isimlerin yer aldığı Aşk ve Mavi dizinde rol alan Birgül Ulusoy Aşk ve Mavi dizisinde çok huzurlu bir set ortamı olduğunu fakat -15 derece çalıştıklarını söyledi. İyi bir proje bazı zorlukları da göze alarak ortaya çıkar. Özellikle Emrah hayranları için güzel bir proje oldu. Bol reytingli bölümler dileyelim bizde.

YUSUF KARAKAŞ / MİLLİYET BLOG

 
Toplam blog
: 17
: 1193
Kayıt tarihi
: 08.01.15
 
 

Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik mezunu. İzmit Uluslararası Sahne Sanatları Derneği Temel oyun..