Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '20

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bodrum mu Çeşme mi ?

Ülkemizin bu iki güzel tatil beldesine gitmeye niyetiniz varsa ve hangisine gideceğiniz konusunda kararsız kalmışsanız bu yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

 
Tatilden öncelikle ne beklediğinize karar vermelisiniz.
Pandemi süreciyle birlikte tabiki bu iki güzel yerimizde birçok açıdan etkilenmiş durumdadır.
Her ne kadar beachlerde maske zorunluluğu olmasada yolda giderken ve kapı girişlerinde mutlaka ateşiniz ölçülüyor ve maskenizi takmanız yoksa maske temini ediliyor ama bundan sonrası tamamen sizin insatiyifinizde yani kendi kendimizi izole etmeli insanlarla çok yakın temaslarda bulunmamalıyız.
 
Neden Bodrum ?
 
Bodrum da tatil yapıyorsanız eğer bir çok lokasyonda denize girme imkanınız var.
Halk plajından tutunda, sosyetenin 45$ a hamburger yediği beachlere kadar herkese uygun tatil yapma olanağına sahipsiniz. Ben Türkbükü merkezde kendine munasir yerlerdede girdim o çok beğenilen beachlere de gittim ve gözlemledim.
Türkbükünün kendi merkezindeki yerlerde şezlong ücreti vermiyorsunuz yada sizden şu kadar para harcamalısınız gibi isteklerde bulunmuyorlar. Bir kişi yemeğini yiyip içeceğini içip üzerinede bir soğuk kahve içtiği zaman 70 - 100 tl arası gününü geçirebiliyor.
 
Ancak şöyle bir adı ünlenmiş beache gitmek istediğinizde sadece içeriye günlük giriş için 100 - 750 tl arası değişen fiyatlar sizi bekliyor. Pandemi sürecindede menü vermiyorlar telefonunuzu okutabileceğiniz barkodlar variyorlar ve onu telefondan okutarak menüye ulaşabiliyorsunuz. Bu olay kesinlikle harika düşünülmüş bir detay.
 
isim vermemekle beraber adı çok duyulmuş bir beache gittiğinizde ise akşam yemeği için masaya oturduğunuzda bir büyük suyu açıp bardaklarınıza servis yapıldığında ikram sanılmasın 70 tl yazıyorlar.
 
Akşam olduğu zaman birçok farklı yerinde yine farklı kültürlerle gezebilirsiniz.
 
Yalıkavak marina gittiğinizde lüks teknelerinde manzarasında bütün markaların olduğu giyim yerleri ve oturabileceğiniz hemen hemen herkese uygun mekanlar mevcut yada deniz kenarında bir balık yemek istediğinizde gümüşlükten yine türkbükü ve birçok yerde salaş görünümlü ama lezzetli deniz ürünleri yiyebilirsiniz. size tavsiyem mutlaka fiyatları önceden sorun yada menüye bakın bu ayıp değil!
 
Neden Çeşme ?
 
Gelelim şimdi çeşmeye..
Çeşme dışardan duyulduğunda ve fiyatlarıyla ön plana çıkıp adından sıkca söz ettirdği için
gittiğiniz zaman lüks bir yer bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
 
Erdek yada Ayvalık gibi bir yer düşünün ama arabalar en lüksünden insanlar çok şık bir baloya gider gibi giyinirken görebilirsiniz.
 
Akşamları bodrum gibi gidebileceğiniz birçok alternatif yeri yok sonuçta Çeşme Alaçatı keyif alacağınız tek yer diyebilirim.
 
Eğer deniz dediğin soğuk olmalı diyorsanız sizin için harika bir yer olacaktır. Herkez suya girerken bir üşüme seansı geçiriyor ama suyu gerçekten temiz ve çok güzel yani girince alışıyorsunuz :)
 
Çeşmede merkezde dolaşırken boyle seyyar diyebileceğiniz dondurmacıdan 2 top dondurma alıp yürümek istediğinizde 50-70 tl vermek zorunda kalabilirsiniz. O yüzden diyorumya mutlaka fiyatını sorun bu ayıp değil :)
 
ikisinin ortak noktası ise mutlaka görülmesi gerektiğidir. Bana kalırsa iki yeride mutlaka gezin ve görün. Eşsiz manzarasının keyfini çıkartın bol bol selfiler çekilin eğlenin. Nereye gittiğinizden çok kimle gittiğinizin daha önemli olduğunu düşünenlerdenim.
 
Başka bir gezide görüşmek üzere
 
Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
 
instagram: @Mertsivri
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2
: 941
Kayıt tarihi
: 14.07.20
 
 

Sosyal medya uzmanı ..