Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '10

 
Kategori
İzmir
 

Bodrum'u domuzlar istila etti!

Bodrum'u domuzlar istila etti!
 

Güpegündüz; öğle saatlerinde domuzlar, Bodrum'da kentin göbeğine kadar indi. Hadi gece yarısı ya da sabaha karşı indiklerini duymuştum ama öğle saatlerinde görülmesi çok ilginç.

Üstelik birkaçı çöp varillerini devirirken, diğerleri sağa sola saldırarak sitelerin bahçelerine girmiş. Kucağında çocuğu ve yanında eşiyle bir domuzun saldırısına maruz kalan Yılmaz Güngör adlı vatandaş şunları söylemiş:

''Domuzu uzaktan görünce köpek sandık, umursamadık. Yaklaşınca domuz olduğunu farkettik ve heyecanlandık. saldıracağı hiç aklımıza gelmedi. Korkuyla kaçıp otomobile sığındık.''

Domuzlar önüne gelene saldırdıktan başka araçlara da zarar vermişler. Kaportalarına vurarak aynalarını kırmışlar. Bir süre terör estiren domuzlar, aradıklarını bulamayınca barındıkları Gökçeler dağına yönelerek gözden kaybolmuşlar.

Bu olay bize gösteriyor ki dünyayı bizimle paylaşan hayvanlar aç. Eskilerin bir sözü vardır: ''Aç köpek fırın duvarı deler''... Bu da onun gibi bir şey. Demek ki Gökçeler Dağı'nın ormanlık alanında yaşayan domuzlar bulundukları yerde yeterince yiyecek bulamıyorlar.

Hemen altlarında yaşayan insanların ise yedikleri önlerinde, yemedikleri çöp varillerinde. Üstelik sağa sola gelişigüzel atılmış halde duruyor. Bahçelerde yakılan mangalların kokuları rüzgarın da etkisiyle domuzcuklara kadar ulaşıyor. Açlıktan geceleri uyuyamayan zavallılar kente inmesin de ne yapsın?

Bu dünya hepimizin değil mi? Domuzlar da doğanın bir varlığı olduğuna göre nimetlerden yararlanmak onların da hakkı. Guruldayan midelerin sesine kulak verip belki bir şeyler buluruz umuduyla çöp varillerine saldırmışlar. Mangal yakıp kendilerini davet etmeyen vatandaşlara kızgınlıklarını saldırarak göstermişler.

Bu olay bize gösteriyor ki sadece kendimizi değil yaşamı paylaştığımız tüm varlıkları da düşünüp kollamalıyız.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..