Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '10

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bodrum

Bodrum
 

Bodrum


Güneş renklere doğru,

Dinlenirken zihinler, gönüllerde açar çiçekler,

Şarkılarda, kumsaldaki ayak izlerinde çocukların neşesi,

Rüzgar serinletirken tenimizi,

Ayaklarımızda tuzlu suyun sesi.

Müzik sesleri uzaklardan etrafa yayılıyor. Burası Bodrum, gençlerin özlemle ve hevesle sözettikleri yer. Her kesimden insanın kendini özgür hissettiği kaldırımlar, beyaz evleri, dar sokakları ve gerce yaşamı ile. Her tepeye yayılmış, her koya, her alana yayılmış beyaz evler.

Bu tatil şehrinde evlerinin evlerinin özellik ve renkleri ile bir estetik var. Renklerin kargaşasından arınmış evler. Renkler sdaece doğaya ait. Çiçeklerde, ağaçlarda, taşta ve toprakta renkler var. Bu uyuma başka yerde rastlamak olası değil, keşke olabilseydi.

Bodrumun yat limanında, koylarında demirlemiş yatlar, Ay tepede pırıl pırıl aydınlatırken, geceyi hafif bir serinlik ürpertiyor vücutları. Gençler yeni yeni eğlenmeye gidiyor aslında, eğlenmek, dans, müzik onları bekliyor. İnsanları seyretmek, büyük, küçük, yaşlı, genç, turist, erkek, kadın. Kimi sahile karşı birasını yudumluyor, kimi teknede rakısını içiyor, kimi kaldırımlarda sabahlıyor.

Tuzlu deniz suyunda veya havuzun berraklığında ne farkeder. Tatil eğlenme ve dinlenme zamanıdır. Öyle bakınca uzaktan denizin maviliklerine.
 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..