Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '15

 
Kategori
Astroloji
 

Boğa Burcu Yeniay'ı & İkizler Burcundaki Merkür Retrosunun Burçlara göre etkileri

Boğa Burcu Yeniay'ı & İkizler Burcundaki Merkür Retrosunun Burçlara göre etkileri
 

18 Mayıs 2015 Pazartesi günü sabah saatlerinde (07:12) Ay ve Güneş bir araya gelerek Boğa burcunda Yeniay fazını gerçekleştirecek… Yeniay yöneticisi Venüs Yengeç burcunda ve Plüto’nun tam karşısında, Neptün’den destek alıyor. Merkür, Jüpiter’in ışığı altında durağan pozisyonda, geri hareketine hazırlanıyor. Ay ve Güneş, gökyüzünün en sert yıldızı “Algol” ile kavuşumda…

 

Boğa Yeniay’ı Hayatımıza Neler Getiriyor ?

Güneş’in Boğa burcuna girişiyle birlikte, maddesel değerler ve güvende hissetme ihtiyacımız ön plana çıktı. Maddi açıdan rahat etmek, arzu ettiğimiz kaliteli yaşama ulaşmak hepimizin önceliği haline geldi. Sahip olduklarımız, beklentilerimizi karşılamadığında kendimizi huzursuz hissettik. Bu durum iştahımızda ve tüketme alışkanlıklarımızda gözle görülür artışlara neden oldu. 18 Mayıs’ta gerçekleşen Yeniay ise, elle tutulan, gözle görülen somut yeniliklere ulaşma isteğimizi tetikliyor. “Merkür’ün durağan pozisyonu, harekete geçmeden önce iyi düşünmemiz gerektiğini ve ciddi kararları Retro sonrasında almamız gerektiğini gösteriyor. “
 
 
 
 
 Yeniay enerjisine dahil olan Algol yıldızı; zorlu bir süreçte olduğumuzu ve dikkatli hareket etmemiz gerektiğinin altını çiziyor… Boğa burcunun temelinde var olan; maddesel ihtiraslar, güç elde etme arzusu, sabit bakış açısı ve fanatik davranışlar, kontrol sağlamamız gereken temaların başında geliyor. Parayı ve dünyevi değerleri herşeyden üstün tutan hırslı kişilikler, güçlü bir şiddetin kurbanı olabilir, bu süreci çok zor geçirebilirler. Sabırla ilerleyen ve elinden gelen gayreti gösteren, çalışan çabalayan kişiler ise, kariyerlerinde saygınlık kazanabilir, gösterdikleri çabaların karşılığını somut bir şekilde alabilirler. 
 
 
 
 Hayatımızda vadesi dolan konular sona erebilir, uzun süredir devam eden alışkanlıklarımızın getirdiği sonuçlarla yüzleşebilir, bağımlılıkların yarattığı sorunları görme şansı elde edebiliriz. Venüs’ün Plüto ile karşıt açısı, geçmişle ilgili travmaları; kin, intikam, hırs gibi karanlık duyguları ön plana çıkarırken, Neptün desteği sevgi ve merhamet duygularının yükselmesine yardım ediyor. Açığa çıkan olumsuz duygularımızı sevgiyle şifalandırabilir, kabule geçerek ve affederek olumlu dönüşümler yaşayabiliriz. Baş ve boyun bölgemiz, boğazlarımız fazlasıyla hassas olacaktır. Bu bölgelerde oluşabilecek sorunlara karşı tedbirli olmalıyız.
 
Yeniay Türkiye’yi Nasıl Etkiliyor ?
Türkiye’nin 11.evinde gerçekleşen Algol kavuşumlu Yeniay, Mc yöneticisi Jüpiter’in karşıt pozisyonunda yer alıyor. Hükümetle ilgili konuların ön planda olacağı bu süreçte, ülkenin tepe yönetimindeki kişileri yakından etkileyecek stresli olaylar yaşanabilir. Şiddet, rekabet, kaza, hastalık, suikast ve askeri operasyonlara ilişkin tatsız haberler gündeme gelebilir.
 
 
 
İkizler Burcunda Gerçekleşen Rx-Merkür’ün Genel Etkileri
 
18 Mayıs’ta durağan pozisyona geçen Merkür, 20 Mayıs’ta geri hareketine başlayacak ve 13 Haziran tarihine kadar Retro sürecine devam edecek.
 
Gezegenlerin Retro süreçleri, yaşadıklarımızı gözlemleyerek farkındalık kazanmamıza, geldiğimiz noktayı ve yaptığımız işleri daha iyi görebilmemize yardımcı olur. İçinde bulunduğumuz koşullara farklı bir perspektiften bakarak göremediğimiz ayrıntıları fark ederiz. Eksik kalmış ve henüz tamamlanmamış konular tekrar karşımıza çıkar. Yeni kararlarımızın ve atacağımızın adımların sağlam olabilmesi için; geçmişte yaşadığımız olayları ve edindiğimiz tecrübeleri durup bir düşünmemiz, gözden geçirmemiz, eksiklerimizi tamamlamamız gerekir. Merkür Retroları bu gelişimi sağlayabilmemize aracılık eder…
 
Merkür Retrosunda,
 
 İnternette kopmalar ve hız düşüşü, elektronik aletlerde arızalar, elektrik kesintileri, iletişimde ve trafikte gecikmeler, yanlış anlaşılmalar, kendimizi net bir şekilde ifade edememe, zihinsel faaliyetlerimizin yavaşlaması, yanlış alıcıya gönderilen mailler  daha çok karşımıza çıkar.
 
Normal zamanlarda kolayca bitirdiğimiz işler için daha çok çaba ve zaman harcamamız gerekir.
 
Retro süresince yeni kararlar almak, yazılı anlaşmalar yapmak ve yeni girişimlerde bulunmak uygun değildir.
 
Uzun süredir askıya aldığımız, ertelediğimiz her türlü konuyu bu süreçte verimli bir şekilde tamamlama şansı elde ederiz.
 
Uzun süredir görüşmediğimiz insanlarla karşılaşabilir, eski dostlarımızla bir araya gelebilir, yeni ve sürpriz haberler alabiliriz. Merak ettiğimiz pek çok soru ve beklediğimiz önemli haberler Merkür Retro’sunda cevap bulmaktadır.
 
 
Merkür geri hareketi esnasında, Neptün’le uyumsuz görünümler yapacak. Bu etkileşim, zihinsel dağılmaları, unutkanlıkları, kararsızlıkları, asılsız haberleri ve yanıltıcı durumları gündeme taşıyacak. İkizler burcunun merak duygusu ve bilgi yayma ihtiyacı, dedikodulara ve bilgi kirliliğine sebep olabilir. Sağlık açısından kaygı, endişe, takıntı gibi zihinsel rahatsızlıklara açık bir süreçte olacağız… Olumlu açıdan değerlendirdiğimizde, uzun süredir öğrenmeye çalıştığımız konuları bu süreçte daha kolay anlayabiliriz. Eski eşyalarımızı elden geçirebilir, mail kutumuzu ve telefon rehberimizi temizleyebilir, yarım bıraktığımız kitapları okuyabilir, bilgi birikimimizi geliştirecek öğretici temalarla daha yakından ilgilenebilir, kendimizi geliştirme ve yenileme şansı elde edebiliriz.
 
 
“Tüm Bu Etkiler” Burçları Hangi Alanlarda Etkiliyor ?
 
Koç
Yeniay: Maddi konulardaki hırslı yaklaşımlarınızı dengelemeli, aşırı tutkularınızın önüne geçmelisiniz. Sahip olma güdüleriniz ve güven ihtiyacınız fazlasıyla yüksek olacaktır. Karşınıza çıkan teklif ve fırsatları iyi düşünmeli, yeni girişimlerde bulunmak için acele etmemeli ve bir süre daha beklemelisiniz. 
Rx-Merkür: Yakın çevre ve akraba ilişkileriniz, iletişim ve haberleşme ön plana çıkmaya başlıyor. Uzun süredir görüşmediğiniz kişilerle karşılaşabilir, beklediğiniz haberleri alabilir, merak ettiğiniz soruların cevabını bulabilirsiniz. Kararsızlıklara açık olacağınız bu süreçte, zihninizi toplamakta ve konsantre olmakta güçlük çekebilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız olaylarla ilgili asparagas haberler gündeme gelebilir.
 
Boğa
Yeniay: Hayatınızda vadesi dolan konular sona erebilir. Hırslarınızı ve inatçı tutumlarınızı dizginlemeniz, gerektiğinde bırakabilmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Değişim gerektiren durumlar, stres altına girmenize neden olabilir. Olaylar karşısında esnek olmanız ve sakinliğinizden ödün vermemeniz yarar sağlayacaktır. 
Rx-Merkür: Maddi kazançlarınız, sahip olduğunuz kaynaklar ve değer yargılarınız ön plana çıkmaya başlıyor. Ödemelerinizde gecikmeler yaşayabilir, banka hesaplarınızda sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Uzun süredir beklediğiniz ödemelerle ilgili gelişmeler gündeme gelebilir. Kazançlarınızı artırmaya yönelik yeni proje fikirleri aklınıza gelebilir. Arkadaş ortamlarınızda gerçek olmayan yanıltıcı haberler gündeme gelebilir.
 
İkizler
Yeniay: Bilinçaltı rüyaları görebilir, sizde iz bırakan olaylarla ve geçmişte yaşadıklarınızla yüzleşebilirsiniz. Uzun süredir gizemini koruyan konular netlik kazanabilir. 21 Mayıs’tan itibaren kendinizi çok daha iyi hissetmeye başlayacaksınız. Bugünlerde önceliklerinizi belirlemeli, kişisel ihtiyaçlarınızı gözden geçirmelisiniz.
Rx-Merkür: Burcunuz üzerinde gerçekleşen Merkür retrosu, bireysel yaşamınızı çok yakından etkiliyor olacak. Kendinizi ifade etmekte, zihinsel performansınızı etkin kullanmakta zorluk çekebilirsiniz. Karşılaşabileceğiniz gecikmeler, sabırlı olmanızı gerektirecektir. Uzun süredir beklediğiniz haberler ve sürpriz karşılaşmalar gündeme gelebilir. Yarım bıraktığınız konuları tamamlamak, eksiklerinizi kapatmak açısından çok verimli bir süreçtesiniz. Yeni kararlarınızı ve önemli girişimlerinizi bir süre daha bekletmeniz uygun olacak.  
 
Yengeç
Yeniay: Arkadaş ortamlarınızın ve geleceğe yönelik hayallerinizin ön planda olacağı bu günlerde, güvende hissetme ihtiyacınız ve sahip olma güdüleriniz yüksek olacaktır. Arkadaşlık ilişkilerinizde bazı değişimler gündeme gelebilir. Hırslarınızı dizginleyerek yeniliklere kabul gösterebildiğiniz takdirde, yaşamınız huzurla dolacaktır.
Rx-Merkür: Çok eski zamanlardan bugüne; hafızanızda yer eden, bilinçaltınızda iz bırakan olaylar yeniden zihninizde canlanabilir. Yarım kalmış, üstü kapatılmış olaylar ve kişiler yeniden karşınıza çıkabilir. Uzun süredir merak ettiğiniz soruların cevabını alabilir, sürpriz haberlerle karşılaşabilirsiniz. Duygularınızı ifade ederek yanlış anlaşılmaları düzeltebilir, geçmişte çözüm bulamamış meseleleri bir karara bağlayabilirsiniz. Yalnız kalarak düşünmek isteyebilir, kişisel ihtiyaçlarınızı gözden geçirebilirsiniz.
 
Aslan
Yeniay: İş ve kariyer hayatınızda güçlü olmak ve başarı sağlamak için tutkulu yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Kaliteli yaşama arzunuz ve maddi refah ihtiyacınız yükselebilir. Hırslarınızı dengelemeniz, sakinliğinizi korumanız ve işinizi iyi yapmanız olası olumsuzlukların önüne geçecektir. Yeni iş teklifleri ve terfi şansı gündeme gelebilir. Karar vermek için acele etmemelisiniz.
Rx-Merkür: Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, beklediğiniz önemli haberleri alabilir, önemli konuşmalar yapabilirsiniz. Retro süresince zihninizi toplamakta, konsantre olmakta güçlük çekebilirsiniz. Hayalleriniz ve gelecekte yapmak istedikleriniz hakkında uzun uzun düşünebilir, yeni ve radikal kararlar alabilirsiniz. Bu dönem yeni girişimlerde bulunmak yerine, eksiklerinizi tamamlamalı, önceliklerinizi belirlemelisiniz.
 
Başak
Yeniay: Düşünce ve inançlarınızda önemli değişimler yaşayabilir, uzun süredir merak ettiğiniz konularla ilgili somut bilgilere ulaşabilirsiniz. Fanatik düşüncelerden uzak durmanız ve trafikte ekstra dikkatli olmanız gerekecektir. Rehber rüyalar görebilirsiniz…
Rx-Merkür: İş ve kariyer hayatınızın ön planda olacağı bir dönem başlıyor. Uzun süredir ertelediğiniz konular, yarım bıraktığınız işler yeniden gündeme gelebilir. İş arkadaşlarınızla ve patronlarınızla geçmişte yaşadığınız problemleri çözüme kavuşturabilirsiniz. İletişimle ilgili konularda ve günlük yaşamınızda yaşayacağınız gecikmeler, yanlış anlaşılmalar sabırlı olmanızı gerektirecektir.
 
Terazi
Yeniay: Geçmişte kapattığınız defterleri ve sizde iz bırakan olayları düşünebilir, korku ve kaygılarınızla yüzleşebilirsiniz. Beklediğiniz ödemeler gündeme gelebilir. Kendinizi güvende hissetmeye fazlasıyla önem vereceğiniz bu süreçte, maddi hırslarınızı dengelemeniz önem yarar sağlayacaktır.
Rx-Merkür: Kişisel gelişiminiz, eğitim hayatınız ve hukuki konular ön plana çıkmaya başlıyor. Eksik bilgilerinizi tamamlamaya yönelik harekete geçebilir, yabancı dile önem verebilirsiniz. Uzun süredir aklınızı kurcalayan sorularınız cevap bulabilir, beklediğiniz önemli haberleri alabilirsiniz. Gecikmeler karşısında sabırlı olmanız gerekecektir. Rehber rüyalar görebileceğiniz bu süreçte, rüyalarınızı yazmanız farklı bir deneyim yaşamanıza yardım edebilir.
 
Akrep
Yeniay: İlişkilerinizde yeni bir dönem başlıyor. Kendinizi güvende hissetmeye ve maddi açıdan rahat etmeye önem verebilirsiniz. Bazı kişilerle yol ayrımına gelebilir, ilişkilerinizle ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Hırslarınızı dizginlemeli, maddesel değerleri ikinci plana atmalı, önemli ve yeni kararlarınızı bir süre daha ertelemelisiniz.
Rx-Merkür: Korku ve kaygılarınızla yüzleşeceğiniz, bilinmeyen gizemli konuların peşine düşeceğiniz bir dönem başlıyor. Sizde iz bırakan eski defterler sık sık aklınıza gelebilir. Merak ettiklerinizi öğrenmek için güçlü bir istek duyabilir, derin düşüncelere çekilebilirsiniz. İletişimde gecikmeler ve yanlış anlaşılmalar gündeme gelebilir. Karşınızdaki kişilerden beklediklerinizi düşünebilir, tahsil edemediğiniz alacaklarınızı ve beklediğiniz ödemeleri almaya yönelik girişimlerde bulunabilirsiniz.
 
Yay
Yeniay: Ses tellerinize, boğanıza, boyun bölgenize ve sağlığınıza ekstra dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Günlük yaşamınızda ve çalışma ortamınızda yeni düzenlemeler gündeme gelebilir. Önemli kararlarınızı ve yeni girişimlerinizi bir süre ertelemeniz, eksiklerinizi gözden geçirmeniz çok daha uygun olacaktır.
Rx-Merkür: Uzun süredir görüşmediğiniz kişilerle sürpriz bir şekilde karşılaşabilir, eski sevgililerinizden haber alabilirsiniz. Geçmişte üstü kapatılmış, yarım kalmış konular netlik kazanabilir. İlişkiye yönelik ihtiyaçlarınızı gözden geçirebilir, beklediğiniz önemli haberleri alabilir, merak ettiğiniz pek çok sorunun cevabını bulabilirsiniz. İletişim kurarken yanlış anlaşılmalar ve gecikmeler gündeme gelebileceği için sabırlı olmanız önem kazanacaktır.
 
Oğlak
Yeniay: Aşk hayatınızda önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Yeni gerçekler öğrenebilir, mevcut ilişkinizi gözden geçirebilirsiniz. Maddi güven ihtiyacınız yüksek olacaktır. Yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz etkinliklere katılabilir, keyif aldığınız konularla ilgilenebilirsiniz.
Rx-Merkür: Sağlığınızla ilgili konulara ekstra dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Dikkat dağınıklığı yaşayabilirsiniz. Ertelediğiniz ve yarım bıraktığınız işlerinizle ilgilenmeniz yararlı olacaktır. Çalışma ortamınızda ve gündelik yaşamınızda gecikmelerle karşılaşabilir, iletişim problemleri yaşayabilir, sabırlı olmanızı gerektiren durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu süreçte yeni kararlar almamanız, yeni girişimlerde bulunmamanız önem kazanacaktır.
 
Kova
Yeniay: Geçmişten bugüne gelen alışkanlıklarınızı ve bilinçaltınızda yer eden konuları görmeyi başarabilirsiniz. Ailenizin ihtiyaçları ve evinizle ilgili konular gündemde olacaktır. Bırakılması gereken bağımlılıklarınız su yüzüne çıkabilir. Sabit ve inatçı fikirlerinizi esnek tutabilmeniz, özeleştiri yapabilmeniz gelişiminize yardım edecektir.  
Rx-Merkür: Aşk hayatınız ve geçmişte yaşadığınız ilişkiler yeniden karşınıza çıkabilir. Eski sevgililerinizden haber alabilir, yarım kalmış konuları gündeme getirebilirsiniz. Yaşadığınız olayları farklı bir bakış açısıyla değerlendirebilir, daha önce göremediğiniz ayrıntıları ve ince noktaları görme şansı elde edebilirsiniz. Bu süreçte yeni bir ilişkiye başlamanız veya eski sevgilinizle barışmanız sağlıklı olmayacaktır. Önemli ve yeni kararları Retro bitimiyle hayata geçirmeniz, girişimlerinizin kalıcı ve uzun süreli olmasını destekleyecektir.
 
Balık
Yeniay: İletişim trafiğinizin ve haberleşmenin ön planda olduğu bugünlerde, yeni tekliflerle karşılaşabilir, beklediğiniz haberleri alabilirsiniz. Yakın çevre ilişkileriniz, komşularınız ve akrabalarınız ön planda olacaktır. Önemli ve yeni kararlar almamanız, düşündüğünüz girişimleri bir süre daha bekletmeniz uygun olacaktır.
 Rx-Merkür: Evinizdeki eşyaları elden geçirebilir, çekmecelerinizi düzenleyebilir, yaşam alanınızla ilgilenebilirsiniz. Geçmişte yarım kalmış meseleleri, üzeri kapatılmış konuları, ailenizle yaşadığınız sorunları yeniden gündeme getirebilir, çözüme kavuşturabilirsiniz. Evinizdeki elektronik aletlerde arızalar gündeme gelebilir. Geçmişten bugüne getirdiğiniz alışkanlıklarınız üzerinde düşünebilir, eski zamanları ve geride bıraktığınız kişileri sık sık hatırlayabilirsiniz.
 
Miray Ertuğrul 
 
Toplam blog
: 134
: 2047
Kayıt tarihi
: 24.12.13
 
 

Psikoloji, Ruhsal ve Karma Astroloji, yakından ilgileniyor. Yıldızların rehberliği doğrultusunda ..