Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '17

 
Kategori
Astroloji
 

Boğa burcunda Yeniay, 26 Nisan Çarşamba

Boğa burcunda Yeniay, 26 Nisan Çarşamba
 

Boğa burcunda Yeniay, 26 Nisan Çarşamba
 
Güvenlik ve refah sağlama arzusu, geleceğe yönelik yatırımlar, somut kazanımlar elde etme yönünde gelişen amaçlar ve artan hedefler bu Yeniayın taşıdığı ifadeler. 
 
Boğa burcu sağlam, istikrarlı, güvenlikli  bir düzen içinde  olma güdüsünü ve bu güdülerin altında sabit fikirlik, değişmezlik kuralına bağımlılık, esneklikten uzaklık içeren bir yapıyı çizer. Bu burcun sarsılmaz güvenlik arayışı, kendini korunaklı, sağlam koşullar altına alma arzusu, Yeniay ile birlikte yükselen bir boyut kazanacak. Yeniay sağlamlaştırma prensibi ile hareket etmeye yönelecek duygu ve istekler içinde olmanın göstergesi. Yeni atılacak her adımın maddi, manevi güven sağlamaya yönelik dürtüler içerdiğini görecek olabiliriz.  Önümüzdeki 15 günlük süreç içerisinde oldukça aktifleşebilecek şekilde güvenlik  ve refah sağlama arzusu, geleceğe yönelik yatırımlar, somut kazanımlar elde etme yönünde gelişen amaçlar ve artan hedefler bu Yeniayın taşıdığı ifadeler. 
 
Yeniay'ın haritanın 9. evinde  oluşu Yeniay  ile birlikte, uzak yerler, yabancı ülkeler, yabancı kültürler,  yolculuklar  ile bağlantılı durumların gelişebileceğini göstermekte. Eğitime yönelik yeni başlangıçlar, fikirsel, felsefi öğrenimler, hukuksal konular  yine bu evin konusu olarak Yeniay ile birlikte öne çıkacak durumlar olabilirler. 
 
Ay, yüceldiği Boğa burcunda, Yeniay'a ait güdüleri oldukça kuvvetlendirirken  aynı zamanda Yeniay derecesi  Hamal sabit yıldızı ile kavuşum yapmakta. Hamal sabit yıldızı mutlak özgürlüğün ve arzunun gücüne işaret eder (Brady). Bu sabit yıldızının etkileri bağımsızlığına düşkünlük, başkaldırı, güç ve özgürlük arayışı içinde olmak şeklinde yorumlanır. Zorlu etkileri olan Hamal  sabit yıldızı ile Yeniay derecesinin kavuşumu,  kişisel olarak istek ve niyetlerimizi elde etme yolu olarak sert, yıkıcı, zorlayıcı tavırlar içine girmekten uzak durmamız gerekliliğine  işaret etmekte. Yeniay derecesinin (6 derece 27') yönetici gezegeni Venüs, Balık burcunun son derecesinde ve haritanın 7. evinde. Kiron ile kavuşumda olan Venüs, retro hareketinde olan Satürn ile  kare açı yapmakta. Bu konum ilişkilere, ortaklıklara yönelik ortaya çıkabilecek sorunları, isteksizlikleri, zorlanmaları, oluşabilecek kopmaları anlatabilmekte. Duygular ile bağlantıyı  koparmıyor olmak, sert, anlayışsız, katı değer yargıları içine düşmüyor olmak önemli.
 
Ülkemiz haritasının 11. evi üzerine düşen Yeniay derecesi bu evin ifadesinde olan meclis, meclise ait konular, yasalar, yasa değişimleri konularının önemini sürdüreceğini göstermekte. Yeniay'ın taşıdığı sağlamlaştırma, sabitleme, güvenceye alma güdüsü  bu alan içinde yaşanacak gelişmeleri biçimlendiriyor olacak. Hamal sabit yıldızının zorlayıcı etkileri meclis içinde oluşabilecek gerginlikleri, tartışmaları ortaya çıkaracak olabilir. Yeniay'ın hemen sonrasında kesinleşecek Merkür, Uranüs kavuşumu Koç burcunda ve yine haritanın 11. evi üzerinde. Bu kavuşumun yönetici gezegeni olan Mars'ın İkizler burcunda, natal 12. ev transit gezegeni oluşu yine bu eve ait konular, meclis çalışmaları, anayasa değişiklikleri ile ilgili konularda tartışmacı, rekabetçi, mücadeleci bir ortam oluşacağını ifade etmekte. 
 
Dilâra B. Efeoğlu
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..