Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '06

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Boğaz Köprüsü'ne yapılan zam ve halk üzerinde ki etkileri...

Boğaz Köprüsü'ne yapılan zam ve halk üzerinde ki  etkileri...
 

Boğaz Köprüsü para basma makinası gibi, yapılan zamla 400 milyon YTL gelir beklenmekte, paralı oto yollarla birlikte. Köprülerden otomobil 4 YT, üç akslı kamyom ve treyler10 YTL, 4, 5 akslı otobüs, kamyon ve treyler 30 YTL, 6 ve yukarı akslı romorklu kamyon ve treyler 35 YTL ücret ödeyerek geçecek.

2002 yılından beri dolar bazında köprüye yapılan zam yüzde 159 olmuş. Şu sıralar memurlarla yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde kılı kırk yaran hükümet, vatandaşı gün geçtikçe yaptığı zamlarla fakirleştirmektedir. Okullar açıldı zam, servis ücretlerine zam, okul kıyafetleri araç gereçkelere zam, bindiğimiz arabanın fiyatına zam,vergisine zam, yola, köprüye zam, madalyonun öbür yüzü ise memura, işçiye toplu sözleşmelerde zam yok gibi... Ne olacak hep yükü vatandaş, ortadirek dediğimiz ücretli kesimmi çekecek?

Şimdi önümüzde Ramazan ayı var, zamlar yine halkın temel gıda maddelerinde gözü olacak ve peşi sıra ramazan ayı hürmetine olmaması gereken zamlar gelecek. Hükümet buna tez elden el koymalı fahiş fiyat artışlarının önüne geçmelidir.

Memura, çalışanlara yüzde 3, 4 zam öngörülürken köprüye v.b yapılan zamlar yüzde 30, 40 bence enflasyon hesabında varbir yanlış ama, düzelir inşallah, yada enflasyon hesaplama sistemi vatandaşı es geçiyor, ama unutulmamalı vatandaşın, halkın hesaba katılmayan hesaplar Bağdat’dan geri döner.

Vatandaş, halk, ortadirek nedersen de gelir düzeyi düşük ve orta sevyede olan ve bu sebeble günümüzde yaşaması gerektiği şekilde sosyal yaşamlarının olması için Hükümetlerin ellerinden geleni yapması gerkemektedir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..