Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Boğaziçi Üniversitesi Çeviri Bilimi (Tercümanlık) Bölümü Öğrencisi Rıfkı Buğra Bağcı ile..

''KİŞİSEL GELİŞİME ÖNEM VERMEYEN ÜNİVERSİTELİLER İŞ YAŞAMINDA ÇOK ZORLANACAKLARDIR” DEDİ

Lise ile üniversitenin aslında bir çok yönden farkı var. Öncelikle, dersleriniz daha uzun oluyor. Bazen lisedeki iki ders üniversitedeki bir derse karşılık gelebiliyor. İkinci olarak üniversitede daha çok sosyalleşmeye ve kendinizi geliştirmeye imkan bulabildiğinizi söyleyebilirim. Ve tabi ki dersler daha ağır.

SORU- Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmak nasıl bir duygu? Burayı yazmadan önce ve şu anki duygularınız neler?

RIFKI BUĞRA BAĞCI-Toplum sorunlarına ve gereksinimlerine eğilerek bunlara çözüm bulacak özgür düşünceli, araştırmacı, kendine güvenen, önyargısız, topluma saygılı ve girişimci bireyler yetiştirmeyi hedefleyen, doktoralarını dünyanın önde gelmiş üniversitelerinden almış öğretim üyelerine sahip, mezunları iş hayatında önemli yere sahip bir üniversitede okumaktan gurur duyuyorum.

SORU- Üniversiteli olmak nasıl bir duygu?

RIFKI BUĞRA BAĞCI- Artıları ve eksileri aynı aslında. Sosyallik ve özgürlük. Bu iki avantajı nasıl değerlendirdiğinize bağlı. Eğer aynı zamanda dersleriniz dikkat etmezseniz bunlar sizin için birer dezavantaj olur.

SORU- Boğaziçi Üniversitesine dışardan nasıl bakıyordun? Öğrencisi olunca Üniversiteye bakışın nasıl değişti?

RIFKI BUĞRA BAĞCI- Biraz hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. Okula geldiğimde onu ilk kazandığım zaman gözümde çok büyüttüğümü anladım ve alışma evresi bayağı çileli geçti ama şu anda okulumdan son derece memnunum.

SORU- Çoğu Üniversiteli Kişisel gelişimi önemsememekte , siz ise çok önemsemektesiniz. Bunu neye bağlamaktasınız ?

RIFKI BUPRA BAĞCI-.Özellikle son zamanlarda Kişisel gelişim çok önem kazandı. Çünkü artık her işveren vasıflı kendini geliştirmiş elemanlar istiyor. Dolayısıyla kişisel gelişime önem vermeyenler iş hayatında çok zorlanacaklar.

SORU- Geleceğe nasıl bakmaktasınız ?

RUFKI BUĞRA BAĞCI- Gelecekten umutluyum çünkü eğer umudumu yitirirsem geleceğim de karanlık olur. Boğaziçili olarak kendimi yüksek yerlerde görüyorum.

SORU- Bu sene YGS VE LYS de başarmak isteyenlere neler önereceksiniz ?

RUFKI BUĞRA BAĞCI- Bence üniversite sınavlarına hazırlıkta en önemli noktalar özgüven ve istikrardır. Bu ikisini birleştiren arkadaşların başarıya ulaşacaklarına inanıyorum

SORU- Gaziosmanpaşa Üniversitesinin gelişimi için neler söyleyeceksiniz ?

RIFKI BUĞRA BAĞCI-.Bir üniversitenin kendini geliştirmesi mezunlarına ve kendi tanıtımına verdiği öneme bağlıdır. G.O.P Üniversitesi de bunları yaparsa elbette Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olacaktır.

SORU- Başka neler anlatacaksınız ?

RIFKI BUĞRA BAĞCI-.Bana bu röportajla kendimi ifade etme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum.


TURAN YALÇIN-TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..