Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '13

 
Kategori
Mizah
Okunma Sayısı
317
 

Boğdurmalı patlıcan musakka işkembe çorbası nasıl yapılır...

Boğdurmalı patlıcan musakka işkembe çorbası nasıl yapılır...
 

netten...


Sevgili okurlarım.. Merhaba...

Bugünkü yemek tarifimize geçmeden önce, bir fıkrayla neşelenelim efendüm.

Bir malikanenin çok güzel yemek pişiren  aşçısı varmış. Evin beyi bir gün aşçıya demiş ki;

- Sakın yanlış anlama; ama dışarda yediğim işkembe çorbasının tadını senin yaptığında bulamıyorum!

Aşçı gülerek yanıtlamış:

- Beyefendi dışardaki ustalar işkembeyi fazla temizlemez, ondandır. 

.....

Heh hee... Güldünüz değil mi efendim... Tabi gülersiniz peşin musakka tarifini duyunca tabi gülersiniz...

Sevgili yemek severler, fıkradan kıssadan hisse aldık tabi...

Yani: işkembenin hası, fazla özenilmemiş işlemle olur... Onunçündür ki siz, siz olun bilmediğiniz yerde işkembe yemeyin... Hele ki kızlı-erkekli yemek ziyafetine gidecekseniz çok daha tikkatli olun..

Efendim, malumunz toplum olarak patlıcanı çok severiz... Bu nedenledir ki patlıcanı tatlısından turşusuna kadar envai çeşidini yaparız... Hatta patlıcan üzerine şarkılarımız da çoktur...

Örneğin...

-Patlıcanı soydum... Başucuma koydum.. ben bir yalan uydurdum.. Duma duma duum...

.......

Patlıcan yollarında kelepçe kollarında, Allah canımı alsın patlıcan yarin kollarında...

...

Yenge yenge.. yenge yengee... Muhtar mı oldun musakka yenge...vs..vs...gibi yani..

...

Ben de patlıcanın her türlü yemeğine bayılırım... O nedenle işletmedeki tahsil hayatımı yarıda bırakıp, İTÜnün Patlıcan Filolojisi Bölümüne kapağı attığımda hiç de geç olmadığını anlamıştım.

Gelelim sadete...

Şinciiiik... Tarifeyi tikkatle okuyunuz.... Kağıt-kalemlerinizi elinize alınız...

Efendüüüm...

Patlıcan wikipedi incelendiğinde, çok çeşitli patlıcan efendi karşımıza çıkmaktadır... Bunlar şu şekilde sıralanırlar.

* Mor patlıcan....

*Acı patlıcan... -Hani şu acı patlıcanı kırağı çalmaz cinsinden -

* Pijamalı; yani çizgili patlıcan.

* Zenci patlıcan; yani çok siyahi olanı-

* İmam patlıcan; yani imam bayıldı yapılan türü... Bu türün kafasında, takke gibi hoş bir görüntü vardır.

*Şişko patlıcan; yani halk arasında obez baldırcan denen-

*Sosyetik patlıcan; yani  bu tür ince, zarif, manken gibi olanıdır...İnsan yemeye kıyamaz.

...

* Şincik, acı baldırcan dışında olanlardan bir kilo alıp masaya yatırın.

* Patlıcanı annenizin soyduğu gibi pijama türünde  soyun. Kafalarını kesmeyin sakın; lazım olecek.

* ıccık çiğ küfte alın.. Acılı olsun... Yarım kilo işkembe; az temizlenmiş cinsinden olsun... Lezzet içün.

* 1 kilo yeşil biberi, havaya atın... Masa üstünde kalanları alıp doğrayın...

*  Şincik kuru soğanla  ağlama saatiniz gelmiştir... TVde, Esra Merolü de açın...

* 1 paket tereyağını tavaya atın; iyice cozurdayınca, patlıcanları kızlı erkekli dizer gibi yan yana dizin...

* Üzerine B.Marley usulü pıçakla kestiğiniz tüm soğanı boca edin. Habire karıştırın... Sabırla...

* Şincik nar gibi kızarmış patlıcanları,- İmambayıldıda- yaptığınız gibi tek tek elinize alın içine çiğ küfte doldurun. Eliniz yansın; aldırmayın.. Lezzet için bu şart...

* Şincik, iri diş sarmısak abileri tek tek tavaya atınız... Karıştırın sabırla...

Kapı çalınsa dahi açmayın.... Lezzet kaçar... Beklesinler... Çatlamadılar ya...

* Şincik 3 litrelik tencerenize işkembeleri atın, 5 dakika kaynatın... İşkembeler iyice ölsünler... Öldüklerine kani olun; yoksa hakkınızda dava açarlar.

* Nihayet final... Tencereye kızarmış ve pişmiş tüm karışımı boca edin. Üzerine bir tuğla koyup kaynamaya bırakın... 10 dakika WC vs.ihtiyaç molası verin.

* Geri dönün, kısık ateşte 5 dakika kaynatın; çünkü kısık ateşte doğal gaz saati dönmez.. Uyanık olun.

* Eveet... işte finale.... Patlıcanları tek tek çıkarıp kafalarını önceden hazırladığınız iplerle boğun.

* Her boğduğunuz patlıcanı tencereye koydunuz mu işlem tamamdır..

Şincik tabaklara servis yapabilirsiniz... Arzuya göre b. marley türü sos; sirke, limon, nane, ısırgan otu, bıldırcın kanatı, davultozu, minare gölgesi neyim ilave edebilirsiniz..

Nasıl nefis değil mi... Komşunuzda  bekar evi varsa bir tabak veriniz.... Sevap olur...

Bu iyiliğimi de unutmayınız... Hayır dualarınız yeter...

*********

İştee..bir -yemekteyiz poroğramımız- daha sona ermiştir...

Yeni proğramda görüşmek üzere sıhhatli saatler dilerim  efendüm...

.........

NOT : Acil servis: 112 dir.

Şahin ÖZŞAHİN bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Hocam ömürsünüz vallahi... Mizah yazmak her yiğidin harcı değildir, size pek yakışıyor... Selam ve sevgilerimle...

Sema Sener 
 08.11.2013 5:15
Cevap :
Güldürukcu, gulduren yazilar ugurlu yazilardir..Sizlerin yüzlerinizde gulucukler yaratabilen Ailenizin aşçisi, Mengenli Mesudi den sevgiler)  08.11.2013 11:04
 

Değerli arkadaşım, bu aralar bir çok arkadaşın yemek yazma merakı beni baya işkillendiriyor, Erdal Ceyhan üstadın da yazılarına yaptığım yorumda, yıllar önce Çetin Altan durur durur (fasulyenin nimetleri) diye yazı yazardı aklıma hep o günler geliyor. Sevgi, saygı, selamlar.

Şahin ÖZŞAHİN 
 08.11.2013 0:05
Cevap :
Efendim, yaşamak için yemek zorundayız..Sağlıklı beslenebilmek için biz deneyimli gurmeleri önerilerine uymanız yaralı olacaktır...Asçıniz MESUDI EFNDI...HIZMETINIZDEDIR:))...DIGER SoSYAL MESELERI YAZAN adaşım Masut Selek'i de okumanızı öneririm..Benim işim, sizleri lezzet duraklarimda gezdirmektir..Fazlasına aklim ermez...Şahin Bey, ağzınizin tadı bozulmasin:)) saygılr..selamlar:))  08.11.2013 14:40
 

Çok yüseğe fırlatmışım yeşil biberleri, hepiciği yerlere döküldü. Masada galanı olmadığından, bibersiz oldu, oluvesin gari, tuğla da çatladı lezzetten mi, hasetinden mi bilmiyom. Hala pişiyorlar ocakta. ....................... bu yorumu yazıp da mutfağa girdiğimde bi de ne görem, göremedim ki dumandan, tavayı bulamadım, yanmış hepiciği, yazık oldu malzemeye, emeğe ve zamana. Bundan sonaki tarifi dikkat edem de yakmeyem, söz. Selam ve hörmetlerinen değerli ustamıza. Önemli not: mizah yazınız çok bir güzeldi :-))...

Yurdagül Alkan 
 07.11.2013 23:20
Cevap :
GÜL HANIM,CANINIZ SAĞOLSUN..OLAN MALZEMEYE OLSUN...YENİ BAŞTAN BAŞLAMAK ZOR DEĞİL.BİRAZ DİNLENİN YARIN MUTFAĞA GEÇERSİNİZ.BU YEMEĞİ MUTLAKA YAPMALISINIZ.ÇÜNKÜ YAPANLAR PARMAKSIZ GEZİYORLAR ŞİNCİK..LEZZETTEN 10 PARMAKLARINI DA YEMİŞLER.MADEM BEĞENDİNİZ YENİ TARİFLER İÇİN KOLLARIMI SIVAMALIYIM...EFENDİM SIHHATLİ GECELER DİLERİM...HÖRMETLER..ŞÜKRAAN..ŞÜKRAAN...  07.11.2013 23:38
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1522
Toplam yorum
: 9157
Toplam mesaj
: 558
Ort. okunma sayısı
: 1527
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster