Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '08

 
Kategori
Kahve
 

Bol köpüklü, kahve saatim

Bol köpüklü, kahve saatim
 

Kahve tadında ,tüten, dostluklara.


Kahve içmeyi sever misiniz. Seversiniz değil mi . Orta, az şekerli, ya da sade ama yanında lokumlusu. Her kahve aynı tadı vermez içtiğinizde.. Nerede içiyorsan, yanınızda kim varsa, ne konuşuyorsanız. Keyfi de hissettirdikleri de değişir.

Deniz kenarındasın, hava güneşli ama bir kış günü. Çok özlediğin arkadaşın yanı başında , nasılda özlemişsin oturu laflamayı.Bir de eskiler açılınca değme gitsin. Onunla kahvenin tadı tatlı ama hüzünlüdür. Kahve telvesine yüreginin acısı karışır.

Evdesin, evdekilerden biri , eşin, annen, baban , ablan kahve istedi, bu huzurdur .Onunla içilen'' kahve nasıl olmuş'' a aldığınız ''eline sağlık ''sözü huzurlu ve aşina bir sevgidir.

Şarabı azıcık fazla kaçırdın, yada rakıyı ama gece daha bitmedi, Koyu kıvamlı kahve gerekir bol köpüklü .Açılırsın. Uykuya geçmek için mutlak gereklidir. Çaredir.

İşlerin bitmiş, yorgun ama huzurlusun. Az sonra çocuklar gelecek. Kendini ağırlamak için bir kahve yaptın .Tek başınalık, mutlu bir bekleyişdir.

İşyerindesin, yoğun bir anında mis gibi bir koku ile beklenmedik bir anda, uzatılan kahve başkadır. İnsanın içini ısıtır.

Kahve her zaman aynı kahvedir belki... ama tadı her an değişir.Uzanan ele, uzayan sözlere, dinlediğiniz şarkıya, içimizin rengine göre değişir . Kahveler ruhumuzun tadından geçer ve hazzı da anlamları da farklılaşır. Anlamlaşır.Boşuna mı ‘’ Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır’’deriz..

Her kahve aynı değildir .Anlamı da tadı da farklıdır .Ferah kahveleri olsun. Sevgilerimle..

resim.rsikoloji.gen.tr

 
Toplam blog
: 141
: 1767
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Önce anneyim, sonra eş, abla ve annemin kızıyım. Elbette yazmayı ve okumayı seven biriyim. Emekliliğ..