Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '08

 
Kategori
Dostluk
Okunma Sayısı
754
 

Bol köpüklü Türk kahvesini sevmeyen var mıdır?

Bol köpüklü Türk kahvesini sevmeyen var mıdır?
 

Türk Kahvesini çok sevenlerdenim ben. Türk kahvesinin o özel tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramı..Kısacası, kendine özgü bir kimliği ve geleneği daima etkilemiştir beni.

Canım annem müthiş bir kahve tiryakisi olduğu için gençlik yıllarımda bazen kahve yapmak bir eziyet halini alsa da , onun keyfine varmamı da yine anneme borçlu olduğumu söylememek ayıp olurdu burada.

Ah şimdi yanımda olsa da kahve yapsam canımcığıma..

Bak nerden nereye geldik. Hasret bastı yine. Neyse arkadaşlar bol bol antreman yaptığım için bu konuda aslında herkesin bildiği ama yinede burada tekrarlamak istediğim kahve yapma yöntemimide yazayım bari. Bu kadar basit ama lezzetli olmasının tek sebebi severek yapmaktan geçiyor o kadar:)))

Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir.

İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun. Her fincan için iki çay kaşığı kahve, iki çay kaşığı şeker ilave edin (ya da şeker arzuya göre). Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın. Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin. Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın. Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.

Kahve bize neler hatırlatır dersiniz:

Kahve fal demektir. Kahve sohbet (hatta dedikodu) demektir.(kız kıza ...) Kahve yemekten sonra yapılan keyif demektir. Kahve bol köpük demektir. Kahve tiryakiye sigara demektir. Kahve çikolata demektir. Kahve likör demektir. Kahve sarhoş ayıltma demektir. Kahve yaşasın evleniyorum demektir. Kahve kırk yıl hatır demektir.

Yok yok bu kadar yazdık.Kahve tan sonra bol köpüklü bir kahve içmeden durulmaz artık değil mi??

Kokusu bile geldi burnuma oh misssssss:))

Burda bu kahve muhabbetini niye mi yaptım sizlerle..Ona gelince ..

Ne demişler ''Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül bir dost ister kahve bahane''.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Kardeşim; senin, tarifini verdiğin bu güzel kahveyi içmek, bana nasip olmuştu...hakkente de ellerine sağlık diyorum sana, veee yaz gelince sizin balkonda oturup, kale manzarasına karşı içmeyi sabırsızlıkla bekliyorum diyorum..!(Şaka ile karışık şimdiden kendimi davet ettirdim galba... =0)))) ...)

Teohand 
 18.01.2008 20:33
Cevap :
ne demek efendim başımızın üstünde yerin var..yaz-kış her zaman bekleriz canım arkadaşım..  18.01.2008 22:09
 

Güzel tarif etmişsiniz.İnsanın canı istiyor.Her şey gibi kahve yapımında da sevgi katılarak yapılmalı diye düşünüyorum

kartal uçar 
 18.01.2008 13:13
Cevap :
Valla ne diyeyim..Tiryaki olunca adı geçince kokusu bile geliyor insanın burnuna.e yapında. içelim karşılıklı.Afiyet olsun  18.01.2008 15:51
 

İyide güzel kardeşim , yapan var yapamayan var , içen var içemeyen var. Kokusunu içime çekmeye başladım bile . Hafif kavruk bir koku , çok ta şekerli olmasın tadı bozulur. Şerbet içmiyoruz ya. kahvenin tadını almalı damak. Sevgi ve saygı ile kalın.

basak_33 
 18.01.2008 12:55
Cevap :
Evet tat konusunda kesinlikle hem fikirim. Orta kahve süperdir. Birde dibekte azcık fazla kavrulmuş kahve olursa oh oh..  18.01.2008 15:53
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 49
Toplam yorum
: 60
Toplam mesaj
: 11
Ort. okunma sayısı
: 4050
Kayıt tarihi
: 01.01.08
 
 

1971 Merzifon doğumluyum. Hayatın her alanında üretmenin doğruluğuna inanıyorum.. Evliyim ve Mert ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster