Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '08

 
Kategori
Dostluk
 

Bol köpüklü Türk kahvesini sevmeyen var mıdır?

Bol köpüklü Türk kahvesini sevmeyen var mıdır?
 

Türk Kahvesini çok sevenlerdenim ben. Türk kahvesinin o özel tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramı..Kısacası, kendine özgü bir kimliği ve geleneği daima etkilemiştir beni.

Canım annem müthiş bir kahve tiryakisi olduğu için gençlik yıllarımda bazen kahve yapmak bir eziyet halini alsa da , onun keyfine varmamı da yine anneme borçlu olduğumu söylememek ayıp olurdu burada.

Ah şimdi yanımda olsa da kahve yapsam canımcığıma..

Bak nerden nereye geldik. Hasret bastı yine. Neyse arkadaşlar bol bol antreman yaptığım için bu konuda aslında herkesin bildiği ama yinede burada tekrarlamak istediğim kahve yapma yöntemimide yazayım bari. Bu kadar basit ama lezzetli olmasının tek sebebi severek yapmaktan geçiyor o kadar:)))

Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir.

İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun. Her fincan için iki çay kaşığı kahve, iki çay kaşığı şeker ilave edin (ya da şeker arzuya göre). Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın. Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin. Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın. Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.

Kahve bize neler hatırlatır dersiniz:

Kahve fal demektir. Kahve sohbet (hatta dedikodu) demektir.(kız kıza ...) Kahve yemekten sonra yapılan keyif demektir. Kahve bol köpük demektir. Kahve tiryakiye sigara demektir. Kahve çikolata demektir. Kahve likör demektir. Kahve sarhoş ayıltma demektir. Kahve yaşasın evleniyorum demektir. Kahve kırk yıl hatır demektir.

Yok yok bu kadar yazdık.Kahve tan sonra bol köpüklü bir kahve içmeden durulmaz artık değil mi??

Kokusu bile geldi burnuma oh misssssss:))

Burda bu kahve muhabbetini niye mi yaptım sizlerle..Ona gelince ..

Ne demişler ''Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül bir dost ister kahve bahane''.

 
Toplam blog
: 49
: 4247
Kayıt tarihi
: 01.01.08
 
 

1971 Merzifon doğumluyum. Hayatın her alanında üretmenin doğruluğuna inanıyorum.. Evliyim ve Mert ..