Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

Böl-Küçült-Yönet-Vehhabilik

Böl-Küçült-Yönet-Vehhabilik
 

İngilizlerin meşhur stratejisi, Suuidi Arabistan vehhabilik denilen bir mezheple Osmanlı İmparatorluğundan ayrılmıştır. Suudiden gelen turistlerle yaptığım sohbette, İngilizlerin vehhabiliği desteklediğini sürdürmeye devam ettiğini söylediler. Petrol zengini Suudi Arabaistan, petrollerini batılılara 80% daha daha satmaktadır. Oysa Dünyanın en zengin petrol yatakları bu kutsal topraklarda. İçerden elle geçirdikleri Suudi Arabistanı İngilizler ve Amerikalılar emmeye devam ediyor. Oysa Türkiye ata toprağı Suudi Arabistandan hiç faydalanamıyor. Tarihte çok hata yapan Osmanlı belki de en büyük hatasını halifeliği kaldırarak yapmıştır. İslam Dünyasının lideri olacakken, bu fırsatı tepmiştir. Suudi Arabistanı da akbabalara teslim etmiştir.

Yakın zamanda bu strateji gene batının desteği ile Sudanda uygulandı. Etnik olarak farklı olan Sudan dinsel ve etniksel sebeplerle ikiye bölündü. Tabiki bu bölünmenin en büyük finansörü yine batılı ülkeler oldu. Petrol zengini Sudan da aynı akıbeti yaşadı. 

Dünyanın en büyük ülkeleri sıralmasında yüzölçüm olarak ilk onda sadece iki ülke vardır. Bunlarda 9. ve 10. sıradadır. Kazakistan ve Çöl sahrası Cezairdir. Müslümanları küçük ülkelere bölerek Batılılar yönetiyor malesef. Birlik ve büyüklük güçtür. Bu unutulmamalı. 

Faydalı link:http://www.halkinhabercisi.com/vehhabilik-mezhebini-ingilizler-neden-kurdu

http://tr.wikipedia.org/wiki/Y%C3%BCz%C3%B6l%C3%A7%C3%BCmlerine_g%C3%B6re_%C3%BClkeler_listesi

 
Toplam blog
: 36
: 491
Kayıt tarihi
: 28.10.13
 
 

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği okudum. Yüksek Lisansımı Almanyada yaptım. Sağlık,  te..