Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

11 Şubat '10

 
Kategori
Doğal Hayat
Okunma Sayısı
1133
 

Bol Sulu "Üzüm"

Bol Sulu "Üzüm"
 


Uzun ömürlü bir Akdeniz bitkisi olan üzüm...


Dünyanın hemen her yerinde yetişen asmanın, bol sulu, tatlı ve besleyici meyvesi...


Çok sıcak ve güneşli iklimleri seven bu meyvenin tadı, "glikoz" adı verilen üzüm şekerinden ileri gelir...


Anadolu'daki geçmişi, İsa'nın doğumundan 3.000 yıl evveline kadar uzanan bağcılık, birçok ülkede büyük bir önem taşır...


Kıvrımlı dalları, salkım meyveleriyle çok tipik bir görüntüye sahip olan asma, Eskiçağ süsleme sanatlarının da çoğuna konu olmuştur...


Bu tırmanıcı bitkinin meyvesi, hepimizin çok sevdiği üzüm, yaş ve kuru olarak tüketilebilir...


Lâkin, suyundan şıra, pekmez ve pestil de elde edilir...


Ayrıca sirke, şarap ve rakı yapılır...


Bu meyvenin rengi beyaz, sarı, yeşil, pembe, kırmızı, mor ve siyaha kadar farklılık gösterir...


Yurdumuzda yetişen en tanınmış üzüm türlerinin isimleri de hayli hoştur...


Razakı, çavuş, yapıncak, çekirdeksiz, misket, müşküle, gemre, narine...


Trakya bölgesinin şaraplık üzümleri çok ünlü olmakla beraber, bağcılık en çok Ege bölgesinde gelişmiştir...


İzmir, Aydın ve Manisa
dolaylarının üzümleri bütün dünyaca tanınmıştır.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bayılırım üzümee, çok severim. Ama resimdeki gibi olsalardı nasıl yenirdi bilmem :) Sevgiler.

Baterist Kızı Melisa 
 12.02.2010 19:41
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3308
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster