Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Bölgede ABD Destekli İkinci Bir İsrail Kurulma Girişimine Karşılık Türkiye'nin Tutumu Nasıl Olmalı

Bölgede ABD Destekli İkinci Bir İsrail Kurulma Girişimine Karşılık Türkiye'nin Tutumu Nasıl Olmalı
 

Türkiye ORTADOĞUDA yaşanan olayları deşifre etmiştir. Hassas bir dönem den geçiyoruz. Eylemler Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit etmektedir. Barzani liderliğinin sonu gelmiştir. Kuzey Irak muhalefeti güçleniyor. Barzani-İsrail işbirliği bölge ülkeleri arasında huzursuzluk yaratmıştır.
Kürt Bölgesel Yönetimi önemli bir müttefikti.
Türkiye bölgesel yönetimin karar almasında söz sahibi iken başka yapılarla hareket edilmiştir.
Mesele tüm bölgeyi sıcak savaşa itecek bir mahiyet kazanmıştır.
Gayrimeşru referandumu ertelemek çözüm değildir. ABD bağımsızlık hamlelerini desteklemektedir. Kuzey Irak, SURIYE PYD VE PKK'SI, devletleşme sürecine sokulmak istenirken bu süreçte Türkiye’nin tutumu önemlidir.
Türkiye Musul Kerkük vilayetlerinin statüsünün belirsizliği ve karmaşık durumunu netleştirecek argümanları tarihi referansları masaya sürerek netleştirmelidir.
TÜRKİYE; Askeri tedbirlerden ziyade uluslararası dengeleri de gözeterek uluslararası hukuktan doğan haklı tezlerini tahkim etmelidir.
Esas mesele bölgeyi istikrarsızlaştırmadan bölgede sahipsiz kalan Kerkük ve diğer vilayetlerde yaşayan sakinleri lehine, Irak'ın bütünlüğünü bozmadan GEREKEN tedbirleri almaktır... Türkiye’ nin dikkatle atacağı adımlar bu noktada önem arz etmektedir.

 

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..