Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bölgesel Fazlalıklara Sihirli Dokunuşla Yaza Daha Güvenli Girin

Bölgesel Fazlalıklara Sihirli Dokunuşla Yaza Daha Güvenli Girin
 

Diyet ve spora rağmen vücuttan atılamayan inatçı yağlardan daha inatçı bir çözüm var: Liposuction. Vücudun belirli bölgelerinde toplanan ve kişiyi rahatsız eden görüntülere yol açan yağ dokularını vücuttan uzaklaştırıyor. 
 
Spora ve diyete direnç gösteren, bölgesel şekil bozukluğuna yol açan yağ dokularının vücut dışına alınmasına yardımcı olan liposuction, özellikle dolaplarda kışlık kıyafetlerin, yerini yazlık kıyafetlere bıraktığı bu bahar aylarında oldukça tercih ediliyor. Liposuctionla bölgesel yağlanmalardan kurtularak dilediğiniz rengi/kıyafeti özgürce seçebilirsiniz.
 
Liposuction Genel Anestezi Altında mı Yapılır?
Liposuction, en sık karın, bel, kalça, uyluk iç yüzleri ve sırt bölgesine yapılır. Küçük bir veya birkaç alanda yapılacaksa lokal anestezi, daha fazla alanda yapılacaksa, genel anestezi altında işlem gerçekleştirilir. Hem lokal hem de genel anestezi alan hastalar aynı gün akşam veya ertesi sabah evlerine gidebilirler. Duş alabilirler. 
 
Hangi Liposuction Tekniği Hangi Hastaya Uygulanır? 
 
Lazer Liposuction; Lazer teknolojisinin ve ısının etkisiyle önce yağ dokusu eritilir. Daha sonra yine liposuction kanülleriyle yağ vücut dışına alınır. Ardından sıkılaştırıcı lazer uçla deri sıkılaştırılır. Lazer teknolojisi deri gevşekliğiyle beraber yağlanma fazlalığı olan kişilerde derinin liposuction sonrası gerginleşmesine yardımcı olur. 
 
Vaser Liposuction; Ultrason enerjisinden faydalanarak deri altı yağın parçalanması ve daha yoğun olarak emilebilmesini sağlar. İkincil vakalarda, yani daha önce liposuction ameliyatı olmuş kişilerde rahatlıkla ve ekin bir şekilde uygulanabilir.  Deri altı yağ dokusu az olan kişilerde kasları belirginleştirmek için de kullanılır. 
 
Liposuction Sonrası Kilo Alımı 
Liposuction, vücutta depolanan yağları dışarı almaya yardımcı olur, fakat bir kilo verdirme yöntemi değildir. Hastalar çoğunlukla liposuction sonrası kilo alımıyla vücuttaki değişikliğin nasıl olacağını merak eder. Liposuction sonrası vücutta tekrar yağ  dokusu oluşmayacak gibi düşünceler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Liposuctionda hedeflenen bölgesel fazlalıklar alındıktan sonra alınan her kilo vücuda dengeli bir şekilde dağılır. Liposuction yapılan bölgede ekstra kilo alımı olmaz, vücuda giren fazla kalori, orantılı bir yağ dağılımı ile sonuçlanır.
 
Liposuction Sonrası Bakım
Liposuction sonrası derinin sıkılaşmasına yardımcı olmak ve ödemin gerilemesi için ortalama 3 hafta kadar korse kullanılır. Sonrasında manuel veya LPG masajla dokuların yumuşamasına yardımcı olunabilir. 
 
Doç. Dr. Çiğdem Ünal
Estetik, Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
Toplam blog
: 27
: 84
Kayıt tarihi
: 22.02.17
 
 

Dr. Çiğdem Ünal 1975'te İstanbul'da doğdu. Üsküdar Amerikan Lisesi'ni bitirdiken sonra, tıp eğiti..