Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '20

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

BOLU GÜNLÜĞÜ

Yemyeşil doğası, tertemiz havası ile Bolu tam bir yeşil cennet. Dört mevsim gitmeye elverişli, hangi mevsim giderseniz gidin sizi asla pişman etmeyecek doğal güzelliklere sahip Bolu, aynı zamanda tarihi yerlere de ev sahipliği yapıyor. Gezilecek yerlerine değinmeden önce sizlere Bolu' da daha önce konakladığım,yaz kış farketmeksizin her gittiğim mevsimde çok memnun kaldığım, Demirciler köyü mevkine kurulmuş Narven Termal Kasaba'dan bahsetmek istiyorum.

Bu kasaba olimpik havuzu,termal havuzları, hamam&SPA merkezi,güzellik merkezi,çocuk oyun merkezi,restaurant ve cafeleri, eğlence merkezi(zıpline, dev salıncak), yeşil alan içinde yürüyüş yapabileceğiniz ya da çay kahvenizi yudumlayabileceğiniz bahçesiyle keyif ve huzur dolu bir tatil için sizlere hizmet sunuyor.

Havuzlara dairenizden çıkıp asansörle iniş yapıyorsunuz. Kahvaltı ve akşam yemeğini ister evinizde kendiniz yapıyor, isterseniz çeşidi bol açık büfe restaurantta yiyebiliyorsunuz. Kitapseverleri de düşünen tesisin içinde dekorasyonu ve ambiyansına bayıldığım bir de kitap cafe mevcut. Sessizliğin hakim olduğu bu cafeyi kitap okumasanız bile yalnızca zihninizi dinlendirmek için tercih edebilirsiniz. İster devremülk olarak satın alabileceğiniz, isterseniz uygun bir zamanınızda rezervasyon yaptırıp gelebileceğiniz bu tesisin daire büyüklüğü kişi sayınıza göre değişiyor. Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz bu daireleri bahar ve yaz aylarında tercih edenler için ufak bir not; balkonda kuş sesleri içinde yeşil manzaralı kahvaltının keyfi paha biçilemez oluyor. Kış ayı tercih edenlere bir notunuz, tavsiyeniz yok mu derseniz, kendinizi sıcacık suyun içinde,üzerinize bembeyaz kar yağarken hayal edin derim :) 

Konaklayacak yerimiz tamamsa birazda Bolu'da ki doğal güzellikleri keşfe çıkalım. İlk olarak gezmeye Abant gölü Tabiat parkı ile başlayalım. Abant gölü, her mevsim büyüleyici güzelliği ile fotoğraf karelerinize yansıtabileceğiniz, çevresi 7 km olan, günübirlik gezi için de uygun, ister yürüyüş, ister bisiklet,ister fayton ile gölün etrafını turlayabileceğiniz, çevresinde konaklama imkanı sunan otel ve apartları ile görülmeye değer yerler arasında. Daha önce buraya iki sefer geldiğimde, parkın girişinde bulunan tabiat müzesinden habersizdim. Son gittiğimde böyle bir müze olduğunu öğrenip gezdim. Buraya gidecekler bu müzeyi de mutlaka atlamasın şayet içerisinde bulunan özellikle kaza sonucu ölen hayvanların doldurulmuş halleri çok ilgi çekici ve ayrıca müzeye giriş ücretsiz.

Bolu' da görülmeye değer bir diğer yer Yedigöller. Adı üstünde içerisinde tam 7 adet göl var. Aynı zamanda 236 bitki çesidini içinde bulunduran bu orman kamp, yürüyüş ve fotoğraf çekimi gibi faaliyetler için de en ideal yer. Buraya geldikten sonra yeşile bir kez daha aşık olacaksınız.

Gelelim özellikle piknik yapmayı seven, mangalını alıp gidebilecekler için uygun aynı zamanda içerisinde restaurant ve markette bulunan Gölcük Tabiat parkına.İster balık tutun, ister gölün çevresinde yürüyüş yapın. Tabi an'ı yakalamayı da unutmayın.Gölün ortasında, Gölcük'ün simgesi haline gelmiş bir de villa var. Devlet büyüklerinin kullandığı söylenen bu villa, hemen hemen ehr fotoğraf karesini süslüyor.

Aşağıya  Bolu' da gezilecek diğer doğal güzelliklerin listesini bırakıyorum ve bir daha ki yazımda sizleri Bolu'nun tarihi güzellikleri ile buluşturmak üzere şimdilik veda ediyorum. 

Bolu'da diğer gezilecek doğal güzellikler;

-Sülüklü Göl

-Çubuk Gölü

-Bolu Müzesi

-Akkaya Traverterleri

- Seben Gölü

-Sünnet Gölü

-Kartalkaya Kayak Merkezi

 
Toplam blog
: 14
: 72
Kayıt tarihi
: 26.08.20
 
 

OkurGezerYazar... ..