Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '07

 
Kategori
Güncel
 

Bölünmüş siyaset

22 Temmuz seçimleri sonucu AKP büyük bir başarı kazanarak hükümete yeniden geldi. Bunun CHP için bir yıkım olduğu defaatle dile getireildi. Ancak ben pek de böyle düşünmüyorum. nedeni çok basit Türkiye'de "sol" geçinen partilerin oy potansiyeli ne kadardır, bunun bir analizi yapıldı mı, sınıf temeline dayalı bire sol parti görünümü CHP'de görülüyor mu?


Chp'nin aldığı oylar elit bürokrat ve aydın kesimden geldiği savunuluyor. Acaba Türkiye'deki nüFusun %20'si bu grup vatandaşlardan mı oluşuyor? Tabii ki hayır. Ancak AKP gerçekten alt tabaka gelir grubundaki insanların oyunu almaktadır; oysa bir sol ya da öyle görünmeye çalışan CHP bu oyları almalıydı. Ancak AKP bu oyları aldı. Şunu da ifade etmekte yarar var. CHP alabileceği sol oyları da almıştır.

Çünkü bu Ülkedeki ALEVİ toplumu herşeye rağmen CHP'ye oy vermekten vazgeçmemiştir. Bu toplumun içerisinde her katmandan, sınıftan insan bulunmaktadır. İfade edildiği gibi AKP alt sınıf oyların tümünü alamamıştır. Çünkü AKP bu toplum üyelerinin gözlerini boyayamamıştır.

Sonuç olarak AKP sol oyları değil, diğer SAĞ partilerin alternatif politikalar yaratamaması sonucu, o partilerin oylarını almıştır. CHP başarılı olamamıştır; ancak bu bağlamda başarısız olduğunu da söylemek yanlış olacaktır.

 
Toplam blog
: 3
: 319
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

1970 Sivas doğumluyum. Eğitimim Üniversite hariç Ankara'da tamamladım. Balıkesir Üniversitesi Turizm..