Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Dünya
 

Bomba iddia: Araç bizim taraftan gitti

Bomba iddia: Araç bizim taraftan gitti
 

milliyet.com.tr'den


Türk Halkı, pek çok şeyden ancak patlama gibi “şok” edici hadiselerin ardından bilgi sahibi olabiliyor.

Meselâ; topraklarımız üzerindeki “mülteci kampları”nda bulunanlara yardım ettiğimiz biliniyor... Fakat Suriye içine yardım gönderdiğimizi de biliyor muydunuz?

Hayır, arada bir Kızılay tabii ki yardım ulaştırabilir... Lâkin patlamadan sonra gelen bilgiler öyle değil...

“Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriyeli muhaliflerin insani yardım sevk edilen önemli kapılardan biri.” (Milliyet.com.tr)

Bu haberden ne anlaşılıyor?

Cilvegözü kapısından, “muhaliflere” ve/veya muhalifler tarafından, Suriye topraklarına devamlı olarak “insanî yardım” gönderildiği...

Bu haberden çıkan bir başka sonuç, Cilvegözü kapısının Suriye tarafının, “muhalifler”in kontrolünde olduğu...

Hal böyle olunca, burada Esad yanlıları, elbette eylem yapmak, “yardım”ı engellemek, dahası Türkiye’yi de “ikaz” etmek isteyebilir...

İsteyebilir de, Türk güvenlik güçlerinin ve azılı düşmanı “muhalifler”in kontrolündeki bir bölgede bu imkânı bulabilir mi?

Zor!

x   x   x

CHP MİLLETVEKİLİNİN İDDİASI

CHP Hatay milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, “Cilvegözü sınır kapısında infilak eden  aracın Türkiye’den geçtikten 40 metre sonra patladığını” söyledi. “Patlamanın hemen ardından aracın Suriye plakasının taşıdığının belirlenmesinin dikkat çekici” olduğunu ifade eden Ediboğlu, “Araba paramparça oluyor, bunun Suriye plakası olduğunu söylüyorsunuz. Nereden anladınız, kamera kayıtlarından. Kamera kayıtlarından anlaşılması ancak bizim sınır kapısından Türkiye tarafına geçmesiyle mümkün” dedi.

Yeniçağ’a konuşan Ediboğlu “Patlamanın olduğu sınır kapsıyla yaklaşık 30 dakika sonra irtibat kurduğunu” belirtti. Ediboğlu, şunları kaydetti: “Özellikle Hatay ve Gaziantep’te Suriyelilerin kaldığı bir çok evde patlama oldu. Bu patlamaların bomba yapımı sırasında meydana geldiği biliniyordu. Resmi kaynaklar bunu açıklamadı.”

Bence, Ediboğlu’nun söyledikleri yabana atılacak gibi değil... CHP’li vekil bölgenin, Hatay’ın milletvekili olduğundan olayları yakından takip ediyor... Medyaya yansımayan bilgiler ona ulaşıyor.

Nitekim, Ediboğlu’nu teyit edecek bir başka ayrıntıyı da Mehmet Faraç yazdı...

Faraç, Aydınlık’taki, “Bombalar Türkiye’den mi yüklendi?..” başlıklı yazısında, “Bu soruya peşinen ‘hayır’ yanıtı vermek isteyen yetkililere şu çok önemli soruları da sormak gerekiyor;

23 Ocak 2013’te, saat 22:00 sıralarında Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Kızılhisar Mahallesi ile Karakuyu Köyü arasında, Suriyelilerin kaldığı iki katlı bağ evinde meydana gelen patlama neyin nesiydi?.. Patlamada kimler yaralandı, izini kaybettiren Suriyeliler kimlerdi?..” diye sual ediyor!

Belli ki, Suriye’de ve Suriye sınırında, kamuoyundan gizlenen çok hadise var...

Nazlı Ilıcak, tâ yaz aylarında “Ortadoğu bataklığına boğazımıza kadar battık” demişti.

İşte kanıtları!

x   x   x

PATRON

"Papa'nın patronu kimdi? İstifasını kim kabul etti? Bunlar hep kafa karıştıran sorular..."

Gökhan/Twitter'dan

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..