Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Bomba patladı, uyandım.

"Şimdi kısa bir reklam arası" der sunucu. Ve uyanırız daldığımız alemimizden gerçek hayata. Beş-on dakikalık gerçek yaşamdan sonra yine dalarız büyülü ekranın başında başka alemlere.

Bomba patladı ve gerçek hayata döndürdü bizi, irkilerek hem de.

Ülkemiz, (neydi... bir çırpıda aklıma gelmedi) laik, sosyal bir hukuk devletidir. Her doğana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği verilir, Her pazartesi istiklal marşı ile açılan ve cumaları da aynı marşımızla kapanan okullarımızda, bu yeni beyaz kağıtlara işleriz: " Önceki devletimiz osmanlı çok kötü idi, din kuralları vardı, şalvar giyer, fes takardık, kargacık burgacık bi yazı tipimiz vardı, dersleri, elinde uzuuuun bi sopası olan sakallı hocalar anlatırdı, hırsızlık yapanın eli kesilirdi, dilimiz arapça kelimeler ile dolu idi, Saray dili farklı halkın dili farklı idi, devletin parası biterse hemen başka bir devlete savaş açar topraklarını alırdı, önceden ümmet idik, padişah ne dilerse yapardı......

Ama şimdi, yeni bir yazıya kavuştuk, artık avrupalı gibi giyiniyoruz, yaşıyoruz, modern okullarımız var, hırsızlık yapanın eli kesilmiyor, tek millet olduk artık, bize ne elin aceminden, arabından ha bire besleyip durduk onları...

Diye yazdık hep bu temiz sayfalara ama?

Misakı milli sınırları içinde her yer bizim der iken, hep bu sınırın batısını gözettik, mamur ettik, doğusu? boş ver...

Dil, dilimiz Türkçedir. Herkes onu konuşmalı, ama bu günlerde neyse amann kürçe de konuşulabilir. Tükçe, ingilizce istilasında, kimin umrunda?... bak, "laptopumda" "klavye" ve "mause" kullanarak "word programında" "blog" yazıyorum ben. Öz türkçe nerede kaldı???? Misal; sebep, imkan, mes'ele, ihtilal türünden kelimeleri duyunca tüyleri diken diken olan ve ne konuşmasında ne de yazılarında kullananlar neredeler bu istila karşısında?

Din, önemsiz bir mevzuu, taze beyinler bu gibi "doğmalarla" doldurulmamalı, serbest ve özgür olmalılar ki daha çok kafaları çalışsın, nitekim avrupalı dinde reform yaparak gelişmedi mi? biz de öyle yapmalıyız. Oruç mu tutuyosun aaaa bu çağda? Tıp fakültesinde okuyosun be baş kapatmak da neyin nesi? Cumalara gidiyomusunnn hmmmmmm.. 19 mayısta eksik bayrak astın ha? seni gidi yobazz... Nereden çıktı bu kutlu doğum haftası? Bir ayda dört hafta var, yeni haftalar mı ekliyosunuz? Eskiyi mi özlüyosunnn seni gidi gericiiiiiii.. Bak "nerede o eski bayramlar" deme bir de, külliyen gericisin işte.

Milliyetçilik, "vatan" derdik faşit olurduk. Daha başka ne diyeyim ki?

Laiklik, kısaca din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması. Ama uygulamada? Kamusal alan... hoopp girme buraya. At yarışlarında bağırırlar "ayrıl da gellll", kısaca laiklik: "aç da gelll" oldu. Hani kimse kimseye inancından dolayı karışamıyordu? Ama bu inanç değil ki? Siyasi sembol. Ala Allaaa o zaman çengel bıyık ülkücülerin, pos bıyık eski maocu, lelinci, yeni sosyal demokratların sembolü onlara niye "kes de gelll" demiyosun be kardeşim.

Adalet, daima bir sıfatla anılır ülkemizde "Bağımsız". Bağımsız yargı, bağımsız yargı. Demek ki bi durum var; heralde bağımlı ki ha bire beyin hücrelerimize işlemeye çalışıyorlar bağımsız, bağımsız diye.

Adalet, mülkün temelidir.

Egemenlik, kayıtsız şartsız millete aittir.

Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir, fendir.

Duvarlarda kaldı bu sözler.....mahsun ve hüzünlü...

İlkelerden gayrısı "şeriattır" dendi. Nerde kaldı adalet, millet hakimiyeti, ilim ve fen, muasır medeniyeti yakalayıp geçme ve hatta toz yutturma? Yok. Hepimiz farkında olmadan şeriatçımıyız ne?

Yeni bombalar patlamaması aşkına kendinize gelin! Suçluyu orda burda aramayın, suçlu biziz.

Bi dakka, büyülü ekranda "kimin eli kimin cebinde" programı başladı, ben oraya geçiyorum, delirmemek için....

 
Toplam blog
: 38
: 485
Kayıt tarihi
: 01.05.07
 
 

Orman mühendisiyim. 1992 yılından beri orman kadastro işinde çalışmaktayım. Amacım insanları orman k..