Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '09

 
Kategori
Futbol
 

Bomba

Bomba
 

Futbol dünyamızda neler oluyo? Geçtiğimiz sezon, Beşiktaş iki kupayı müzesine koyunca, kanarya, tüy dökmeye başladı, Cimbom, seyran tepeden yuvarlandı. Spor basını da, bir alem doğrusu. Onlarda da Beşiktaş sendromu var. Beşiktaş bir italyan savunma oyuncusu transfer etti. Adamın kariyeri düzgün. İtalyan milli takımının oyuncusu. Adı, Ferrari olunca, fenerli ve cimbomlu yazarlar, Ferrari otomobili ile karıştırdılar her halde. Daha gelir gelmez adamı eleştirmeye koyuldular. Pahalıymış. Performansı düşükmüş. Manken sevgilisi varmış. İnsaf be insaf. Adam Ferrari marka otomobil değil. Gaza basınca gitsin. Adı Ferrari ama, o bir insan. Onun ülkesinin vize koyduğu insanların arasına gelmiş. Alışmaya çalışıyor. Ve o, çok iyi bir futbolcu. Bunu ligler başlayınca göreceksiniz. Fenerin ve cim bomun yaptığı yabancı transferler, bomba , diye lanse ediliyor. Ama bu bombalar nedense hiç patlamıyorlar. Hele Fenerin en son getirdiği sambacı bombalar, neredeyse nükleer bombaya eş değer. Aslında bunlara çata pat bile denmez.

Doğrusunu söylemek gerekirse, üç büyüklerin yabancı transferleri, uyduruk rekabete dayalı. Dünyanın parasını veriyorlar, yine de olmuyor. Diğer yandan, Gaziantepin, Gençlerbirliğinin bulup getirdiği yabancıları kapmak için yarışıyorlar. Komik değilmi? Futbol kulüplerimize yönetici olmak, zengin iş adamlarımızın hobisi. Anadolunun kasabalarında sıkça söylenen bir deyim var, bu durumda olanlar için söylenmiş. "Topu görse, bomba diye karakola teslim eder."
Başkan demek, her şeyi bilen adam demektir. Adı kendinde saklı, bir başkanımız var, takımın aldığı her kötü sonuçta, soyunma odasını basıp, önüne geleni fırçalıyor. Oysa fanatik yazarlara göre, takımdaki tüm futbolcular bomba. Onlar böyle yazınca, başkanda öyle sanıyor, ama, bombalar patlamıyor. Patlamayınca, başkan soyunma odasını basıp, kendisi patlıyor.

Bizim başkanı seviyorum. O, doğuştan Beşiktaşlı olduğunu belli ediyor. Tam bir fanatik. Maddi, manevi, her türlü fedakarlığı yapıyor. Hem para döküyor, hem göz yaşı. Bu güne kadar, gelmiş, geçmiş başkanlar arasında, en çok beğendiğim, taktir ettiğim ve sevdiğim, başkan. Sana şampiyonluklar yakışıyor.
Bir de seyran tepe olayı var. Seyran tepeyi aldılar, aslan tepe yapacaklardı, rakım fazla geldi. Harç bitti, yapı paydos. Cep delik, cepken delik. Cepte yok bir metelik. Anadoluda bir söz vardır." Kıçına bakmıyor.Hasan dağına oduna çıkıyor" derler.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..