Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bonding Nedir?

Bonding Nedir?
 
Bonding, dişin görsel bütünlüğünü estetik bir şekilde tamamlamak adına lokal olarak yapılan kompozit dolgu uygulamalarının genel adıdır.
 
Bonding, gülüş estetiği tedavi yöntemleri arasında yer alır.
 
Tedavi hangi durumlarda yapılır;
 
Dişlerin arasında bir ayrıklık varsa Hastanın dişlerinde gülüşlerini ve yüz ifadelerini olumsuz yönde etkileyen bir karanlık alan söz konusuysa Hastanın dişlerinde kırılma meydana gelmişse
Estetik lamina diş ve zirkonyum diş kaplama yöntemlerinden kaçınmak istenilen durumlarda bonding tedavisi ile klinik olarak son derece başarılı ve estetik neticeler elde etmekteyiz.
 
Estetik diş dolgusunun lokal olarak uygulanması,  tüm yüzeye uygulanan zirkonyum kaplama diş, lamina ya da yaprak  kaplama diş gibi diğer ileri gülüş estetiği yöntemlerini belirli durumlarda gereksiz kılar. Böylelikle , estetik diş dolgusu ile çok daha pratik bir teknikle küçük estetik problemleri ortadan kaldırılarak gülüş estetiği tamamlanır. Estetik diş dolgusu uygulanacak bölgede küçük boşluklara cilalama işlemi yapılır ve bu sayede diş koruma altına alınmış olur. Ardından dişin kendi rengiyle uyumlu olan ileri tekniklerle elde edilmiş estetik diş dolgusu malzemesi dişinize hiç dokunulmadan ve herhangi aşındırma yapılmadan bir heykeltıraş edasıyla hekim tarafından bölgeye şekil verilerek uygulanır. Estetik diş dolgusu, tek seansta birkaç saat içerisinde tamamlanmış olur. Tedavi esnasında dişte aşındırma yapılmadığı için anestezi uygulaması gerekmemektedir ve bireyler hiçbir ağrı ya da sızı hissetmemektedir.
 
Bonding Tedavisi
 
Estetik dolgu uygulamalarının genelinde dişlere herhangi bir kesme ya da yüzey aşındırma işlemi yapılmamaktadır. Bu sayede estetik dolgu tedavisi ile dişlerinizin kendi yapısı muhafaza edilir; kompozit dolgu maddesi ile yapılan bonding estetik dolgu kendi dişinizle bir bütünlük göstererek asla ayırt edilemez bir görünüm sağlar. Nasıl ki kendi dişleriniz gerekli bakım ve temizlik sağlanmadığı takdirde zamanla https://dentnis.com lekelenmeye ve sararmaya maruz kalıyorsa aynı şekilde bonding uygulaması sonrasında da benzer durumlar yaşanmaktadır. Bu nedenle tedavi sonrası kendi dişlerinize gösterdiğiniz özen haricinde gerekli klinik muayeneleri de aksatmamanız bu dişlerin ömrü ve ağız içerisindeki estetik görünümü üzerinde belirleyici olacaktır.
 
Gerekli klinik muayeneleri aksatılmayan kendi dişleriniz nasıl ki sağlıklı bir şekilde ağzınızda varlığını sürdürüyorsa bonding estetik dolguyla yapılan dişleriniz de hiçbir fark olmaksızın ağzınızda varlığını sürdürecektir.
 
Estetik Diş Hekimi Dr. Abdulkadir Narin
 
Toplam blog
: 15
: 47
Kayıt tarihi
: 16.10.20
 
 

Abdulkadir Narin ilk ve ortaöğrenimini Avusturya'da tamamladıktan sonra İstanbul Bahçelievler Ana..