Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Bonus Baroni

Bonus Baroni
 

B'üstümüze iyilik sağlık...


Kabak tarlasına döndü dönecek bir stad ve efsane misin değil misin derecelendirme sistemi gölgesinde, bir çığlık çığlığa maç. Bu kadar başı bağlı, başı açık , türbanlı, yazmalı , makyajlı, sade, mini etekli, tesettürlü, 3 aylık , 70 yaşında ama tepeden tırnağa Kanarya kesen bir topluluğu başka hangi amaç için bir ortama toplayabilirsin ki ülkemde? Fenerbahçe'nin büyüklüğü gerçi başkan kızacak yine ama efsane yazar İslam ÇUPİ'nin dediği gibi -kupa büyüklüğü falan değildir, başka türlü bir büyüklüktür adı daha konmamış-. Hiç bir siyasi parti bu kadar geniş bir sevgi yelpazesine sahip değildir bu ülkede. Fenerbahçe o yüzden daima yüreklerde tek ve en büyük iktidardır. Maçlar kazanılır , kaybedilir ama bu sevda asla kaybedilmez. O yüzdendir ki bu sevdaya göz diken çok firavun vardır. Ama Kanarya'da bir Musa değil milyonlarca Musa gönülden kadroludur.

Meylereş harbi çok iyi bir transfer, baksanıza daha ilk maçında topu nasıl da çatala bıraktı kafa ile hemde Volkan gibi bir kaleciye rağmen, bu adam da iş var bence! Büstü bu sene dikilen Aleks, Brütüs Aykut''a rağmen ne yaptı da kadroya ilk 11 de girdi orası muamma? E oynayacaktı da bunca kafa karışıklığı, bunca kardeş kardeşe sarfedilen milyonlarca kelime israfı neden yapıldı? -Fark olur gör bak- dediğimiz her maç ölüp ölüp diriliyoruz.. Bu takımdan bahtsız bedevi geni var, adamlar bir top vuruyor top bilardo gibi ona buna çarpıp gol oluyor, bizim toplarımız ona buna, direklere çarpıp dışarı çıkıyor. Acilen o kutup ayısı bulunup imha edilmeli. Bu gen bizi bitirir bu sene. 

Aykut'tan sonra başkanda Aleks'i kıskanmaya mı başladı ne, adamın hem büstünü diktireceksin hem efsane değil diyeceksin. Bu hem taraftara hakaret, hem kendine eziyet be başkan. Aleks bir efsanedir be başkan hem de en kallavisinden. Senin efsane parabolün ne, o zaman bu işin prospektüfünü ver biz de sorgulayalım efsane mi değil mi? Efsanenin sana göresi bana göresi olmaz, efsane zaten emirle demirle hiç olmaz, o kendiliğinden gelir. Dağdan taşan bir nehir gibi...

Takımın bunca Porşu, Ferrarisi varken hız yapsın diye Hacı Murat Bienvenü'ye kalması da ne kadar ilginçti değil mi?

Çarpışma ateşli ve çetin geçti. Bonus Baroni'nin o ''Allah'ına kadar!'' Topa gömülmesi olmasa şimdi karalar bağlayıp ağıtlar yakacaktık geceden sabaha. Gol kadar önemli olan bir anda Bonus Baroni'nin golüne Büstü Kendinden mütevellit, kendi içinde heykel olan  Aykut Kocaman'ın sevinci idi. Şaştık kaldık, Güngören şaşa kaldı. Şöye bir on saniye kadar bir gol sevinci yaşadı sonra kendi heykelini kendi ördü yine iç benliğine. Olsun artık dökülen terlerimizin hepsi gol.

Adamlığın tartışılmaz, sevin artık azcık çocuk ol...

 
Toplam blog
: 220
: 212
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

İşimiz gücümüz  finasalpara, ama sevemedik hiç bir daim kendi malımız gibi bedenini. Neyse bize b..