Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Boom Mate Nedir

İcat nedir? Çok mucizevi bir şey mi yoksa daha önce görmediğimiz, bilmediğimiz bir şeyin ortaya çıkışı mı? Bana göre ikinci dediğim…  Ortada bir buluş varsa bunu incelemek, konuşmak, üzerine düşünmek ve yazmak çok güzel bir duygu. Bu sefer çok farklı bir konuğumuz var köşemizde, kendisi fazla eğlenceli ve izleyenlerin ağzı azıcık açık kalıyor. Çok da meraklandırmadan hadi başlayalım!

Yemeyi çok seven biri olarak, bilgisayarda sizlere yazı yazarken illaki bir şeyler atıştırırım. Ya da televizyon izlerken, kitap okurken o elim illaki bir gıdaya bulanır, hiç olmazsa içecek. Mesela şu an bu yazıyı erken saatlerde yazdığım için sadece kahve var yanımda. Örneğin cips yerken insan ne yapacağını bilemiyor, “ Baş ve işaret parmakla yesem, ay diğerleri de kirlendi. Kalan serçe parmak bizimdir.”  gibi hallere giriyoruz biliyorsunuz. Gelelim dondurmaya… “ Dondurma yerken onu tabağa da koyamıyoruz, e zaten kendisi akışkan. Ne oyun oynayabiliriz, ne yazı yazabiliriz.” derken…  Ülkemizde yakından tanıdığımız bir dondurma üreticisi ne icat etmiş olabilir? Doğru tahmin ettiniz evet! Üretici diyor ki: “ Dondurma ve mühendisler el ele verdi, dondurma yiyememe derdi tarih oldu.” Bir cihaz düşünün, masanın üzerine konuluyor ve hareket edebilme özelliği var. Sesle çalışan bir cihaz, evet doğru okudunuz. Dondurmayı cihazın üzerine yerleştiriyorsunuz ve ona ismiyle seslenince, kıvrılarak ve hareket ederek ağzınıza dondurmanızı uzatıyor. Cihazın kendisine ait mikrofonu var elbette, siz ona seslenince hemen dondurmanız ağzınızda. Isırdıktan belli bir süre sonra geri gidiyor, sonra tekrar adıyla seslenince geri geliyor ağzımıza. Bu eğlenceli ve düşünceli cihazın ismi: “Boom mate.”  Her zamanki gibi okuyucularımın bir kısmı “ Aman ya, ben bir ısırıkta yiyorum zaten dondurmayı, sen de ne yazdın be özgecim.” derken, diğer bir kısmı “ Biz boom mate cihazını nerde alabiliriz, nasıl ulaşabiliriz?” diye düşünmeye, aratmaya ve bana yazmaya başlayacaklardır bile.  Peki nasıl ulaşabilirsiniz boom mate cihazına? Dondurma üreticisinin belli kampanya ve çekilişleri sayesinde kazanma şansı yakalayabilirsiniz.

Böyle icatlar ve düşünceler çok tatlı değil mi? Mesela ben şimdi köşe yazımı yazarken boom mate diye seslensem dondurma ağzıma gelse? ( Masadaki kahve kötü kötü bakıyor yüzüme). Böyle düşünceleri, tüketiciyi düşünen üreticileri, hayata renk katışları, cihazı izlerken gülümsemeyi ve yorumlar yapmayı çok seviyorum. Fikir hangi beyinden çıktı, gerçekleşmesine kimler katkı sağladı bilmiyorum ama hayatta böyle mutluluklara da ihtiyacımız var…

Sağlıkla Kalın!

Not: “Jetgilleri izleyen bir nesil olarak seni sevdik Boom Mate. “

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Çağlar 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..