Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Bop ve Kürdistan'ın ilişiksizliği

Her ne kadar kuruluş aşamalarında farklı idolojileri savunuyor olsalarda özellikle AKP iktidarının başlatmış olduğu Ergenekon operasyonu ile savundukları konular belirgin ve şaşırtıcı bir biçimde aynı olmaya başlayan Cumhuriyetin kurucusu CHP ve ulusal düşüncenin başını çeken İşçi Partisi'nin kendilerince ortak bir düşünceleri mevcut. Onlara göre : “BOP eşbaşkanı olduğunu söyleyen bir başbakan, ( haberi olmayanlar bu linkten videoyu izleyebilirler. http://video.google.com/videoplay?docid=6504609183807392808 ) Kürdistan adı altında bir ülkenin kurulmasına destek veriyor.Tabi ki bunun da önünü açmak için PKK' ya da destek veriyor.” 

Bu düşüncenin ne kadar yanlış olduğunu aslında cümlenin içinde geçen “BOP eşbaşkanı” öznesi bile anlatıyor.

Anlamayanlar için şöyle açıklama da yarar var: “Bugün BOP denilen BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ” ABD'nin çıkarlarının günümüz politikasına göre şekillenmiş halidir. Daha açık söylemek gerekirse, Emperyalizmin günümüz koşullarına göre şekil almış halidir. Ve Türkiye Cumhuriyeti başbakanı bu projenin eş başkanı olduğunu söylüyor.

E tabi bu görev (Yani BOP eşbaşkanı olmak) o kadar kolay değil. Bunun için büyük bir prestij gerekli. Ve Türkiye halkının bu konuda ne kadar hassas olduğu ortada. Yani, kurulma ihtimali olan Kürdistan'ın, bırakın kurulmasına izin vermesini, isminin geçmesine bile izin veremez. Verirse eğer halkın çok büyük bir tepki vereceğini bilir. Ve o BOP eşbaşkanlığını sağlayan prestij sulara gömülür.

Bırakın prestiji, başbakan eğer her hangi bir şekilde Kürdistan'ın kurulmasına destek verirse, kurulan bu Kürdistan, ezilen diğer uluslara destek bazında büyük bir moral kaynağı olur. Ve Filistin, Suriye gibi arap ülkelerinin yanında lazlar, rumlar, ermeniler,çerkezler gibi anadolu halkları da kendi bağımsızlıklarını isteyeceklerdir. Bunun en büyük örneklerinden bir tanesi, PKK'dır. Her ne kadar Anadolu'da sevilmemiş gibi gözükse de diğer etnik grupların haklar talep etmesinde büyük bir yankı yaratmıştır. Zaten bu durumun farkında olan Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri hükümetleri, saldırıların şiddetini arttırmışlardır.

İşte bu sebepler yüzünden Kürdistan'ı kurmak isteyen PKK'nın üstüne ardı ardına bombalar yağıyor.

Yine işte bu yüzden, AKP'nin Kürdistan'a destek verdiğini savunmak saçmalıktan öteye gidemez. Türkiye Cumhuriyetinin hangi hükümeti olursa olsun Sermaye'ye (günümüz adıyla ABD'ye, daha sonra hangi ülke olacağı bilinmez) hizmet ettiği sürece bu böyle sürüp gidecek!

Yine de bu düşüncesinde ısrar edenlere profesyonel ordu'nun neden gelmesine hazırlıklar başladığını sormadan edemiyorum. Çünkü, profesyonel ordu, PKK'nın bitirilmesi açısından tam bir katliam yaratacaktır. Unutmayın, PKK'nın çok büyük destek görmesinin sebeplerinden bir tanesi kürtlere tarih boyunca yapılan o katliamlardır. Profesyonel ordu'nun neler yapabileceğini görmek için jitem'e bakmak yeterlidir. Irkçılık yaptıları yetmiyormuş gibi(Kestikleri kulakları boyununa kolye yapmaları mı dersiniz? Yoksa köpek çeker gibi tasma takıp cesetlerle fotoğraflar çektiler mi?) birde emekliye ayrıldıklarında psikolojisi bozulan asker kökenli kişiler, hayatlarına katliamlar yaparak devam etmişlerdir.

Oh iyi yapmışlar diyebilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki, ırkçılık ırkçılığı doğurur. Katliamlar ise nefreti...

Ki ölen askerlerimizin yanında PKK'nın da insanları da ölüyor... O da bizim Anadolu'nun insanı...

“Bu iş barış ile olur” diyen kişilere tepki göstermek. Kürt halkının taleplerini atlamak anlamına gelmektir. Ve bu durum ırkçılıktan başka hiçbir şey ifade etmemektedir.

Eğer Van depreminde içiniz acıyıp elinizden gelen ne varsa onlara yardım etmeye çalıştıysanız. Sizler gerçek bir insan evladısınız. Ancak, “oh iyi oldu be! Allah işini bilir işte” dediyseniz. Sizler İnsanlıktan nasibini almamış canlı bile değilsiniz! Ki bu yazı zaten size değil. Üstünüze alınmayın!

...

VOLKAN KAHYALAR

 
Toplam blog
: 105
: 645
Kayıt tarihi
: 06.03.07
 
 

Eğitimim: Trakya üniversitesi İpsala Meslek Yüksek okulu 2. sınıf gümrük işletme okuyorum. Liseyi..