Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '18

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Borcu Borçla Kapatmak, Roll Over

Borcu Borçla Kapatmak, Roll Over
 

İnsanlar borcu borçla kapatıyor. Ekonomide roll over denen yöntem. Ülkede yıllardır uygulanan taktik, görünürde zenginlik yaratıyor ama arka planda gittikçe fakirleşiyorsun.

 

Enflasyon artarsa faiz de yükselir dolar da artar. Bu zor dönemlerde işadamlarına, üretici firmalara gelir gider soruluyor ama bankalara sorulmuyor, 'ülke batarken siz bu kârı nasıl yapıyorsunuz?' diye.

 

Cahil ülkelerde bankalar en kârlı kuruluşlardır. Hükumetlerle ortak çalışan bu finans kurumları borçlandırma politikası ile halkı içine çeker sonra her şeylerini ellerinden alırlar. Akıllı ve bilinçli halklar her zaman bankalardan uzak dururlar.

 

Parası olan firmalar kolay yoldan risksiz para kazanmak istiyorlar. Zaten büyük üreticiler yabancı sermayenin Türkiye'deki distribütörleri. Bir üretim yapalım para yurt dışına kaçmasın deseniz hepsinin başı bir o tarafa bir bu tarafa çevriliyor. Millet olma bilincini yavaş yavaş kaybetmeye başladığımız için herkes makyevelist mantalite içinde kendi menfaatlerinin peşinde. Gerçek anlamda ülkesine hizmet etmek isteyen yok.

 

Tarım, hayvancılık bitti, sanayi dolar yükseldiği için darboğazda, turizm var elimizde o da kış geldiği için bitti sayılır, özelleştirilen fabrikalar da gitti elden, neyin üretimi, neyin ekonomisi, ne kaldı elimizde? Patatesin fiyatını daha fazla ve planlı üretim yaparak değil de ithalat yaparak düşürmeye çalışan bir ülkeyiz.

 

Kriz önce inkar sonra kabul edildi. Ancak konkordato ilan eden edene. En son olarak rededilen krizden dolayı Mckinsey Company'ye Türkiye'nin kriptosunu açtılar. Mckinsey'in söyleyeceklerini söyleyebilecek yerli ve milli insanlarımız varken neden Mckinseye gidildi. Mckinsey farklı olarak size IMF lazım diyecek ve bunu Türkiye için programlayacak.

 

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..