Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '07

 
Kategori
Sinema
 

Bordertown Jennifer Lopez- Antonio Banderas

Bordertown Jennifer Lopez- Antonio Banderas
 

İki ünlü latini bir araya getiren Bordertown, Meksika - Amerika sınırındaki bir kasabada işlenen seri cinayetleri konu alıyor. Cinayetlerin ortak özelliği Amerikan fabrikasında çalışan genç kadınların önce tecavüze uğrayıp sonra da öldürülmeleri. Lopez, olayı araştırmak için Meksika’ya gelen bir gazeteciyi, Banderas ise Meksika da tüm baskılara rağmen gazetesini ayakta tutmaya çalışan gazete sahibi Diaz’ı canlandırıyor.

Kadına yönelik şiddete çok duyarlı bir şekilde yaklaşan filmde olaylar akıcı, abartısız ve seyirciyi etkileyen bir anlatımla sergileniyor. Gerçek bir olaydan yola çıkılarak çekildiğini de bildiğinizden ister istemez oradaki kadınlar için fazlaca üzülürken buluyorsunuz kendinizi çünkü yaşanan şiddet ve haksızlığa tepkisiz kalmak imkansız. Gazeteci Louren ( jennifer Lopez) de kayıtsız kalamıyor ve ölümden şans eseri kurtulan Eva’ya ne olursa olsun ona yardım etme sözü veriyor. Karşısında güçlü, zengin ve cani bir katil aynı zamanda düzene boyun eğmiş bir Meksika olmasına rağmen.

Haziran ayında gösterime girecek filmin Berlin Film Festivalinde ödül aldığını hatırlatır. Ülkemize geldiğinde göz atmanızı tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 14
: 1119
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

Film eleştirmeniyim. Gösterimdeki ve gösterime girecek olan filmler hakkında bilmek istedikleriniz i..