Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Bordeux-Galatasaray

Bordeux-Galatasaray
 

Bordeux - Galatasaray


Bu gece maçı rolantiye alıp gol yemeden Sami Yen'e dönmek isteyen bir Galatasaray izledik hepimiz. Her ne kadar Bordeux maçı Galatasaray sahasına yığmış olsada, açıkca onlarında pek net bir pozisyonu yoktu. Galatasaray'da en önemli eksik topu ayaklarında tutamamak ve atıkları paslarda isabet yüzdelerinde düşük bir oran yakalamalarıydı.

Galatasaray'ın ön liberoda topu kesen ve topu oyuna sokmak ile görevli iki oyuncusu Ayhan ve M.Topal topu ayağa oynamakta çok zorlandı. Kısaca ikiside bir amatör izlenimi verdi. Yine ortasahada bu aksaklıktan dolayı Lincoln savunmasına daha fazla yardım etmek zorunda kalmasıyla birlikte daha fazla yoruldu. Bunun neticesinde oyunda pek etkili olamadı. Buna rağmen takımın iyilerindedi.

Skibbe ikinci yarının başında Kewell'ı çıkartıp Sabriyi oyuna sokmak ile iyi bir hamle yaptı. Aynı şekilde fiziksel olarak Diarraya üstünlük kurmayan Baroş'un yerine ayakta durmayı daha çok bilen Nondayı oyuna alarak ileride daha fazla kalmayı hedefledi, fakat bu oyun içerisinde pek işe yaramadı.

Bordeux çok yetenekli ve ayağa top oynayan oyunculardan kurulu olmasının avantajını bu akşam iyi kullanamadı fakat bu karşılaşmanın İstanbul ayağınında çok hareketli geçeceği sinyallerini verdi. İstanbul'da formda bir Ayhan'ın takımı çok fazla değiştirebileceği kanısındayım.

Hakeme gelince gözle görünür pozisyon hatası yapmasada kararlarını Bordeux lehine kullandığı bir gerçek. Ayrıca yan hakemler her iki takım içinde yanlış kararlar vererek kötü performans sergilediler.

Bordeux defasta çok kolay hata yapabilen bir takım. İstanbul'da ileride pres yapan bir Galatasaray erken bulacağı bir gol ile turu getirebilir. Aynı şekilde hızlı oynayan Bordeux Galatasaray'a kontra ataklar ile bir supriz yapabilir. Skibbe'nin Sabri gibi hızlı oyunculara defansta yer vererek orta sahasını kalabalık tutar ise Sami Yen'de Galatasaray'ın şansı daha fazla olabilir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..