- Kategori
- Yemek - Mutfak
Börekis
BÖREKİS
BÖREKİS( MUSEVİ BÖREĞİ)
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı margarin
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İÇİ İÇİN
1 su bardağı kaşar rendesi
Soğanla kavrulmuş ıspanak
HAZIRLANMASI
Hamuru yapalım. Kulak memesinden birazca sert olacak.
Strece saralım ve 1 saat dinlendirelim. Akşamdan hazırlayıp dolapta da bekletebiliriz.
Ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Karbonat( bir fıske) kullanıp, bir kaç damla limon suyu koyarsak hamur kararmaz.
Soğan ile kavurduğumuz ıspanakları soğuduktan sonra kaşar ile harmanlayalım.
Hamurumuzdan yuvarlak toplar yapıp ortasını açalım ve içine harcımızdan koyarak kapatıp yuvarlayalım ve hafifce bastırıp fırın tepsisine dizip üzerine çörekotu serpip yumurta sarısı sürelim.
175 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Fırından çıkınca sıcakken üzerine rendelenmiş permesan peyniri serperek servis yapalım.
Not: Dilerseniz iç malzemesini kıyma harcı da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun