Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '06

 
Kategori
İzmir
 

Bornova'da ulaşım sıkıntısı

İzmir Bornova'nın Erzene Mahallesi olarak adlandırılan mekanında oturmaktayız. Buraya ulaşımımızı Büyükşehir Belediyemizin 450 numaralı İZYUVA otobüsü yada ikinci alternatif olarak Altındağ-Bornova dolmuşu ile sağlıyoruz.

Ancak yakın tarihte Bornova Merkez'de yapılan çevre düzenlemeleri, bizlerin kullandığı dolmuşlar gibi diğer merkezden geçen dolmuşların da trafiğini alt üst etti. Bir düzenleme yapılmak istendiyse de trafik akışı eskisinden daha kötü oldu.

Şimdi bu durumda bulunan trafik, okullar başlayınca ne hale gelecek kim bilir? Bizler İzyuva sakinleri olarak Bornova'ya 10dk uzaklıkta bulunan evlerimize 20-30dk da ancak geliyoruz. Akşam saatlerinde trafik yoğunluğu da başlayınca bu süre daha da uzuyor.

Daha önümüzde kış mevsimi ve okulların açılması gibi trafiği yoğunlaştıracak faktörler varken bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Dolmuş sayısının fazlalaştırılmasını, (genelde engebeli yokuş yukarı yol güzergahı olduğu için de) burada eski otobüslerimiz yerine yeni otobüslerin kullanılmasını istiyoruz.

 
Toplam blog
: 3
: 532
Kayıt tarihi
: 07.08.06
 
 

Gazetecilik lise yıllarımdan beri yürüdüğüm yolun, iletişim sektörünün bir parçasıydı. İzmir Karşıya..