Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Borsada nasıl işlem yapılır? Nasıl para kazanılır?

Borsada nasıl işlem yapılır? Nasıl para kazanılır?
 

Borsa piyasası genellikle hisse senetleri ve yaşanan kayıplarla anılmaktadır. Ama bunun tamamen yanlış ve bir ön yargı olduğunu belirtmek gerekir. Borsa binaları hisse senetlerinin el değiştirmeye başlaması ile kurulmuştur ve bu nedenle de borsa denildiğinde hisse senetleri akla gelmektedir. Ama borsada daha birçok yatırım aracı işlem görmektedir.

Borsada meydana gelen kayıplar ise yatırımcıların piyasa bilgisine sahip olmadan piyasaya giriş yapmaları ve aşırı getiri beklentisiyle yaptıkları hırstan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle de borsada işlem yapmak isteyen yatırımcıların öncelikli olarak borsa bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Borsa ticari alım – satım işlemlerinin yapıldığı kurumsal piyasadır ve ticaretin zor olduğunu herkes kabul etmektedir. Bu nedenle de borsada işlem yapmaya başlamadan önce bilgi edinmek büyük bir önem taşımaktadır.

Borsada Nasıl İşlem Yapılır?

Borsa piyasası tanımı; ticarete konu olan kıymetli evrak ve malların alım – satım işlemlerinin yapıldığı kurumsal piyasadır. Borsada işlem gören menkul kıymetler, emtialar, dövizler, borsa endeksleri, vadeli işlem sözleşmeleri birikimlerinizi değerlendirebileceğiniz yatırım araçlarını oluşturmaktadır. Bu yatırım araçlarının alınıp – satılması sonucunda da kar elde edilmektedir.

Temel yatırım mantığı ise; düşük fiyattan alınan yatırım aracının fiyatı yükseldiğinde elde çıkarılmasıdır. Bu şekilde alım – satım arası oluşan fark sizin karınızdır.

Borsada Nasıl Para Kazanılır?

Para kazanmak günümüzün en büyük ihtiyaçlarından birisidir. İnternetin sağlamış olduğu birçok imkan bulunduğu gibi bu imkanların hepsinin yasal ve güvenli olduğunu söylemek mümkün değildir. Borsa piyasası işlemlerinin günümüzde internet ortamına taşınması, borsa aracılığıyla internetten yasal ve güvenli kazançların elde edilmesini mümkün kılmıştır.

İnternetten gerçekleştirilen borsa işlemleri sayesinde eskiye göre çok daha iyi olanaklar altında etkili yatırım işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Piyasa takibi, analizler, alım – satım emirleri, yatırım araçlarının takip edilmesi gibi borsa için önemli konular internet sayesinde kolaylıkla yapılmaktadır. Özellikle piyasa takibi konusunda tüm gelişmelere hızlı bir şekilde hakim olarak risklerinizi etkili bir şekilde sınırlandırabilirsiniz. Bu sayede de borsadan para kazanmanız da mümkün olacaktır.

Borsadan para kazanmak için herşeyden önce iyi bir piyasa bilgisine ihtiyacınız vardır. Piyasanın çalışma mantığını anlamalı, işlemlerin nasıl gerçekleştirileceği konusunda deneyim sahibi olmalısınız. İnternet sayesinde hem borsa bilgisine hem de deneyime kısa sürede sahip olabilirsiniz. İnternetten sunulan aracı kurum eğitim olanakları sayesinde piyasa bilgisine sahip olabilirsiniz. Demo hesap denilen ve sanal para ile gerçek piyasa koşullarında işlem yapmanızı mümkün kılan platform aracılığıyla da deneyim kazanırsınız.

Para kazanmak için dikkat edilmesi gereken bir nokta da, kendi yatırım stratejileriniz ile işlemlerinizi gerçekleştirmenizdir. Borsalar spekülasyon ve manipülasyon gibi beklenmedik kayıplar yaşamanıza neden olan olaylara açıktır. Bu amaçlarla da piyasa asılsız tüyolar dolanmaktadır. Bu tüyolara itibar etmeden kendi strateji ve teknikleriniz ile borsada yatırım yapmanız büyük bir önem taşımaktadır.

Kaynaklar:

 
Toplam blog
: 12
: 5134
Kayıt tarihi
: 11.12.13
 
 

Üniversite eğitimimi İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde tam..