Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

21 Mart '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1330
 

Börülce Salatası

Börülce Salatası
 

Bahçelerde börülce oynar gelin görümce...

Pek sık kullanılmayan börülce yavaş yavaş salata şekliyle de olsa mutfaklara girmeye başladı. Ben de bu aralar çokça yapıyorum. Sizlerle de paylaşmak istedim arkadaşlar. Ayrıca barbunya pilaki gibi yemeği de çok güzel oluyor.

Kandaki ensülin ve şekeri düzene sokuyor, bu nedenle şeker hastaları için iyi bir besin . Kabızlığa ve özellikle hemoroit ve bazı kalınbağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor. Potasyum yönünden zengin olduğu için yüksek tansiyonu düşürüyor, kansızlığa iyi geliyor.

Veee... salatası da nefis oluyorJ

Malzemeler:

250 gr kuru börülce

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

½ demet taze nane

½ demet taze sağan

2 adet havuç

2 adet kırmızı biber

½ çay bardağı zeytinyağı

1 limonun suyu

Nar ekşisi

1 haşlanmış yumurta

Tuz

Bir gece önceden suda beklettiğiniz börülceleri ertesi gün haşlayıp suyunu süzün.

Ayıklanmış ve yıkanmış maydanoz, dereotu ve naneleri ince ince kıyın.

Havuçları jülyen rende ile rendeleyin. Kırmızı biberleri küp küp doğrayın. Taze soğanları da ince ince doğrayıp servisten hemen önce ekleyin. Zeytinyağ, limon ve nar ekşini koyun. Tüm malzemeyi karıştırın, tuzunu ayarlayın. Haşlanmış yumurta dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

Gülçin Erşen bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Tülin Hanım, annem Egeli (Milaslı) olduğundan börülce ile çok küçük yaşlarda tanıştım. Her türlü yemeğini (Tazesinin salatası ve kavurması; kurusunun sulu yemeği...) severek yediğim börülcenin sizin tarifinizdeki piyaz şeklinde yapılanını da yeni keşfettim. Gerçekten nefis oluyor. Ama, ben en çok haşlanmış taze börülceye zeytinyağı, limon, dövülmüş sarımsak soku dökülerek yapılan salatasına bayılıyorum. Elinize sağlık, afiyet olsun.

Gülçin Erşen 
 26.03.2012 17:46
Cevap :
Gülçin hanım, çok teşekkürler, çok memnun oldum. Ben de sizin tariflerinizi deneyeceğim. Afiyet olsun.  26.03.2012 22:04
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 82
Toplam yorum
: 30
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 1069
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster