Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '12

 
Kategori
Halkla İlişkiler
 

Borusan'ın borusu ötmeseymiş

Borusan'ın borusu ötmeseymiş
 

Boru değil bu tabi koskoca Borusan. Hapşırsa tüm Türkiye konuşur. Malum konuyu biliyorsunuz. Sponsoru oldukları rallici Burcu Çetinkaya türbanlı arkadaşıyla Mini Cooper kullanırken görüntülenince Mini marka direktörü Hakan Bayülgen “Başörtüsü imajımızı zedeler” dedi. Kızılca kıyamet koptu.  Sonra Borusan tarafından bir sürü açıklamalar vesaire.

Öncelikle Hakan Bayülgen’in özrüne bakalım: “Bu sabah MINI ve Borusan Otomotiv hakkında çıkan bir haberde saygı duyduğum bazı değerleri istemeden incittiğimi gördüm. Çok üzgünüm. Haberin özü bu olmasa bile kamuoyundan, kurumum ve markamdan, yarattığım hassasiyet için özür dilerim.” Ardından Borusan’dan açıklama geldi. Açıklamada dikkatimi çeken cümle şuydu:  “Haberde Mini Marka Müdürü Hakan Bayülgen tarafından ifade edilen ve maksadını aşan sözler hiçbir şekilde kurum olarak Borusan Otomotiv, BMW ya da Borusan Grubu'nun yaklaşımını yansıtmamaktadır.”

O zaman adama sormazlar mı? Kardeşim madem bir açıklama yapacaksın neden seni temsil eden, senelerce kurumuna hizmet etmiş, kurumun elçisi konumundaki bir kişiyi topa tutarak çamurdan kurtulmaya çalışırsın. Hakan Bayülgen’i de tanımam, Borusan’a da duygusal bir duruşum yok, sadece dışarıdan değerlendiren biri olarak hatalı olan bir çalışanını vitrine koymaktan zevk mi alıyor Borusan? Hakan Bayülgen zaten hatalı olduğunu kabul etmiş, özrünü dilemiş. En azından dışarıya yansıyan bu.

İşte PR dediğimiz iletişim danışmanlığı hizmeti burada ön plana çıkıyor. Borusan’a  sormazlar mı:

  1. PR ajansın kim?
  2. Kurumsal iletişim direktörün kim? diye…

Sonuçta burada kurumu yönlendirmesi gereken iki kritik merci bunlar oluyor. En  azından bu açıklamayı yaparken bu cümlenin açıklama metininde olmaması gerektiğini savunmalılardı. Ertesi günnlerde Borusan’ın basın toplantısı yapıp özür dilemesini ise olumlu buluyorum. Açık ve şeffaf biçimde halkın karşısına çıkıp özür dilediler. Ama ilk basın açıklaması bence notlarını baya bir düşürdü.

İletişim kazasına iyi bir örnek olan bu vakada iletişim danışmanlığının ne kadar önemli olduğunu hepimiz görmüş olduk.

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..