Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Boş Konuşanlar Ülkesi: Türkiye

Boş Konuşanlar Ülkesi: Türkiye
 

boş konuşmalar


Bu zevatlar her yerde karşınıza çıkarlar ortak noktaları ağustos böceği gibi sabah akşam saz çalmalarıdır. En iyi yaptıkları iş konuşmak ve eleştirmektir. İnsanların motivasyonunu enerjilerini yok etmeye programlanmış bu kişiler her nedense ortaya eser koymazlar. Ama var olan herşeyi acımasızca eleştirirler. Sanki birileri onların kulağına sürekli bardağın boş tarafına bakmalarını söylüyormuş gibi davranırlar. 

Çalışma motivasyonunu sıfırlayan bu kişilere karşı ciddi bir koruma kalkanı oluşturmak gerekir. Yoksa kişi ruh sağlığını olumsuz etkileyen bu kişiyi rol model alıp ağustos böceği olmayı tercih edebilir. Eğer idareci iseniz; özellikle çalışma ortamınızda ağustos böcekleri ve karıncalar varsa mutlaka karıncaları ödüllendirin. Onlardan taraf olmaya çalışın. Yok eğer idareciniz böyle biri ise sizi zor günler bekliyor demektir. Ama umutsuzluluğa kapılmamak gerek. 

Peki idarecimize nasıl bir tutum takınmalıyız. Kara delikler gibi içine aldığı herşeyi yok eden bu kişilerle iletişim kurmaya çalışmak biraz size nefes aldırtabilir. Onlarla vakit geçirmeye gayret edin onları dinleyin. Maalesef bu insanların bir başka önemli kusuru karşısındaki insanın önceliklerinin kendisi için hiçbir şey ifade etmemesidir. Onun için varsa yoksa kendi dünyası vardır. Başka insanların dünyalarında neler olup bittiği onun için bir değer ifade etmez. O yüzden bu insanlara gereksinimlerinizden bahsetmeniz boş yere vakit kaybı olacaktır. İnsanları yargılamak ve eleştirmek dünyanın en kolay işidir. Zor olan ise onları anlayabilmek ve kişilere çıkacakları çıkış kapılarını görmelerine rehberlik edebilmektir. 

İçi boş konuşmalar insanları rahatsız eder. O yüzden gerekçe ne olursa olsun içini doldurmadığınız bir konuşma yapmayınız. Yoksa insanlar sizin bir ağustos böceği olduğunuzu düşünecektir. Kış geldiğinde de çaldığınız kapıların kapıları açılmayacaktır. Ziya paşa ne güzel demiş; Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz. Bırakın ağustos böceği olmayı iş yapın iş... 

 
Toplam blog
: 19
: 751
Kayıt tarihi
: 09.08.10
 
 

1984 yılında Kütahya'da doğdum. İlköğrenim ve Ortaöğrenim eğitimimi Kütahya'da tamamladım. Anadol..