Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '11

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Boş oy atsam ne olur?

    Boş oy atsam ne olur?
     

    Hafta sonu hepimiz için yine çok önemli bir dönemin başlangıcı için sandık başına gideceğiz. Son dönemece girilirken millet olarak hiç de hak etmediğimiz şekilde dozunun olumsuz anlamda her geçen gün arttığı bir ortamda bizlerden birilerini seçmemiz yönünde adeta bir baskı ortamı oluşturulmuş durumdadır. Seviyesizlik, hoşgörüsüzlük üst seviyelerdeyken hoşgörü, kaynaştırma sıfırın altına inmiş durumdadır. 

    AKP; yollar yaptığını, enflasyonu düşürdüğünü, yolsuzlukları azalttığını, milli gelirin arttığı vb.. söylemlerle kendini savunurken. 2 TL. nin üzerinde kg fiyatı olan soğan ve patatesin neden bu kadar pahalı olduğunu yada Türkiye’ nin neden et ithal ettiği konusunda herhangi bir açıklama getirememiştir. 

    BDP; Aynen bu zamana kadar milleti düşündüğünü söyleyip alternatif olarak ortaya çıkmış ve bugüne kadar bu ülkeye hiçbir şey verememiş milleti hep kullanmış siyasi partiler gibi Kürt kardeşlerimizin sözde haklarını koruyacaklarmış gibi ortaya çıkmaları ancak özlerinde hiçbir projelerinin olmadığı sadece korku temelli bir stratejiyle kürt kardeşlerimizin karşılarına çıkmışken. 

    CHP; Hiçbir kalkınma modülü ortaya koymadan, daha düne kadar AKP’ yi milleti bedavacılığa alıştırıyor derken, kendisi 600 TL. maaşla oy satın almaya çalışması. 

    MHP; Ülke ekonomisinin en kötü dönemlerinden birinde söz sahibiyken, Apo yakalandığında bizatihi kendi dönemlerinde asmayan anlayış meydanlara çıkıp terörü biz bitiririz haykırışlarıyla adeta bizi salak yerine koyarken ( yukarıdaki sıralama harf sırasına göredir. ) DSP, HAS, SAADET, TKP zaten durumları belli. Hal böyleyken herkes bir birine soruyor, kime oy vereceğiz? Diye. Alternatifsizlikten oy verenleri çıkardığımız zaman AKP tek başına iktidar olamaz. ( bu mantıkla oy kullananlar kötünün iyisi diyor… ) CHP’ ye kendi çevresi dışında kimse güvenmiyor. MHP zaten denenmiş, ne olduğu belli. BDP Kürt vatandaşlar içinde korkuyla oy toplarken ve ülkeyi bölmek isteyen kesimle işbirliğindeyken. Kimi seçeceğim, kime oy vermeliyim diye düşünürken niye boş oy kullanmayayım diye düşündüm. Öyle ya eğer boş kullanılan oylar varsa ve ciddi anlamda yüksekse kim iktidar olursa olsun; 

    • Biz nerede yanlış yaptık dedirtmez mi?
    • Birey olarak onların çemberinden çıkıp bizim gerçek anlamda hakim olduğumuz ve gerçekten milletin hassasiyetlerine göre bir ortam oluşturmaz mı?
    • Her şeyden bi haber ve sadece seçimden 1 ay önce halkla buluşan milletvekillerine noluyoruz dedirtmez mi?

    Siyasi sonuçlarını tam kestiremiyorum ama bence önümüze yıllardır konmuş olan seçenekler yerine, kendi seçeneğimizi ortaya koyarak milletin sistemini ( kendi kendini yönetme ) kurmak için ciddi bir irade ortaya koyabileceğimizi düşünüyorum. Ben geriye baktığımda büyüklerim bana bir şey bırakmamış diyorum, yarın çocuklarımında bize bir şey bırakmamışlar demelerini istemiyorum. ( hatta geçmişin borçlarını ödüyoruz ) Sizde benim gibi düşünüyorsanız bu yazıyı tüm tanıdıklarınıza gönderin belki bir şeyleri değiştirebiliriz… 

    Sevgiler, Saygılar. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 18344
    Kayıt tarihi
    : 02.03.11
     
     

    Selçuk ünv. muhasebe Anadolu ünv. işletme mezunuyum. Askerliğimi Adana' da yaptım. Evliyim, çocuğumu..