Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '13

     
    Kategori
    Deneme
     

    Boşa geçen zaman var mıdır?

    Boşa geçen zaman var mıdır?
     

    Boşa geçen zaman var mıdır..; toplasam ne kadardır?

    İş hayatına atılmadan önceki süreçlerde kaynak yeterliliğinden çoğumuz mecburi feragat ediyoruz. En keyifli zamanların geçtiği üniversite hayatında, en eğlenceli mekanlara maddiyat çoğu zaman gözetilmeksizin giderken, mezuniyetin gelmesi ile sonlanan bir maceranız tatlı anı olarak belleğinizde yer alır.. (: ders aralarında gidilen kafeteryalarda birkaç saatin nasıl geçtiğini tavla atarken gelen şeş-beşin sizi şaşbaza çevirmesi an meselesidir. Kah eğlenceli kah demoralize geçen aralıklardaki muhabbetin tadına doyamazsınız. Kimi zaman saatlerce beklediğiniz dersinizi hiç sıkılmadan bahçede arkadaşlarınızla makul eğlenirken geçirir zamanın nasıl akıp gittiğini anlamazsınız, ta ki ders başlayana ve derse 5 dk.lık mesafede geç kalana kadar (:

    Ders başlar, hoca matrak , espritüel tavrı ile hafif bıyık altından ; “..oo , X hanım da burdalarmış, sınıfı ortalayarak yürürsek lütfen, denge bozulmasın..” hooop ! anlamsız kahkahalar devrede (:

    Nice nice anılar vardır okul yıllarında yaşanan.. bu orta kesim yurdum insanının en yalın halidir. Bir de burjuvazi ve proleter kesim var; ee, malum kapitalist dünyada sınıf keskin çizgilerle ayrılır, nitekim bazı bölgelerimizde durum bu. Kimimiz sabah hangi elbisesine hangi kuşağın uyacağından, hangi ojesine hangi küpesinin uymadığından , ayakkabısına broşuna dikkat ederken; kimimiz ise verilen devlet bursları ile günü nasıl kurtaracağını düşünür olur.

    Toplumda bu ayrılık, fikir ayrılığıdır aslında. İnsan olmayı başarabildiğimiz sürece insanız, başaramadığımızda ise iki ayaklı bazı canlı türevinden farkımız kalmayacaktır. Az biraz gayret, düşünmeye az kaldı..

    Saygılarımla..
     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 162
    Kayıt tarihi
    : 05.01.13
     
     

    1985 doğumlu olan zatı alim, 2009 Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ; Çanakkale Onsekiz Mart..