Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Boşanma

Boşanma
 

BOŞANMAYA GİDEN YAŞLI ÇİFT


Hele, hele bugünlerde boşanmalar çok arttı. Bir bakıyoruz şaşalı düğünlerle, takılarla düğünler yapılır evleniyorlar. Basın, TV ler günlerce bunlardan bahsediyor, aradan kısa bir zaman geçtikten sonra boşanmaya kalkıyorlar. Bir çift sorun yaşadığında ve bu büyüyüp artık ayrılık telaffuz edilmeye başlandığında önce arkadaşlar, sonra aile büyükleri devreye girer. Barıştırma çabaları, “Bir daha deney in”lerle başlayan öneriler birbirini kovalar. Araya girenler eğer duruma makul ve mantıklı bakabiliyorsa kimi zaman bir ilişki uçurumun kenarından dönebilir.

 Boşanma ne zaman düşünülüyor

Ortak yaşam sürdürülmesine rağmen duygu ve arzularınızın olmadığını görüyorsanız,

Huzursuzluk sürekliyse,

Duygusal, fiziksel şiddet varsa,

Birlikteliğin geleceği umutsuz ve karanlık görünüyorsa,

Ekonomik özgürlük varsa,

Çocuklar belli bir yetişkinlik yaşındaysa,

‘Başka biri’ varsa, boşanma düşünülmeye başlanıyor.

Tüm bunlar olsa bile boşanmanın düşünülmediği durumlar var:

Sosyal statü,  İçsel yalnızlık kaygısı, Yaşlılık ve hastalıkta yalnız kalma korkusu,

Çocukların küçük yaşta olması.
Her şeyi denedikten sonra mı boşanma gündeme gelmeli?
Boşanma tek seçenek değil. “Olmadı, boşanılır” diye düşünülmemeli. Ama yine de bir seçenektir.
Bir takvim oluşturun
Boşanmaya karar veren bir çift neler yapmalı?
Çocuklara durumu anlatma: Çocuklar, bunu anne babalarının ağzından birlikteyken duymalı. Çocuklar, anne babayla ilişkilerinin bundan sonra nasıl süreceğiyle ilgili çok net, çok yaşamsal pratik kararlar duymak isterler. Nerede, kimle yaşayacaklar, Boşanma sürecini planlama: Takvim oluşturulmalı. Ev, eşyalar nasıl ayrılacak, çocuklarla ve birbirleriyle ilişkiler nasıl organize edilecek planlanmalı. Hukuki anlamda çok anlaşmaya dönük bir süreç olsa da boşanmanın duygusal yıpratıcılığı var. Bu duygusal zorlukla nasıl baş edilebilir? İnsanlar bireysel tedavi alabiliyor. Yeni uğraşlar edinmek yararlı mı yoksa bu bir kaçış mı? Üzüntülü duyguların yaşanması gerekir. Bunlar yaşanmadan, hayatı hemen normal bir akışa koyma, hemen başka bir erkek veya kadınla tanışıp acıyı unutma taraftarı değilim. Çünkü bu kaçış. İnsanın bir işinin olması, arkadaşlarından sosyal yardım alması, kafasını meşgul edecek bir şeylerin olması yardımcıdır. Boşanma gündeme gelince aile büyüklerinin araya girmesi doğru mu?
Böyle bir çaba olabilir ama “Ne olursa olsun ayrılmak iyi bir şey değildir” tarzında düşünülmemeli ve bu şekilde öneriler verilmemeli.” (ALINTIDIR)

 Aşağıdaki fıkra boşanmayla ilgili beğeneceğinizi umarım:

Biri 95 diğeri 96 yaşlarında iki yaşlı çift boşanmak için mahkemeye başvururlar. Hâkimin karşısına çıkan çiftler boşanmak istediklerini bildirirler. Hâkim, ikisine de şöyle bir bakar ve: “ Kaç yıldır evlisiniz” der. Çiftler “ 78 yıldır evliyiz” diye cevaplarlar. Hâkim hayret eder ve üzülür: “Yapmayın Allah aşkına yazık değil mi bu kadar sene evli kalmışsınız niye boşanıyorsunuz ?” diyince çiftler: “Esasında biz daha önce boşanmaya karar vermiştik ama çocuklar etkilenmesin diye onların ölmesini bekledik” diye cevaplarlar.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..