Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '18

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Boşanmak Öyle Kolay Olmuyor

   Küçük yerde yaşayanlar bilir, herkes herkesi tanır, görür, bilir, en kötü ihtimal bir tanıdığından duymuştur. Hal böyle olunca insanların birbirini tanıması, kaymaşması olasılıkları çok yüksektir. Biriyle çıkmaya başlarsınız, bir süre sonra siz onun o sizin çevresi ile kaynaşmaya başlar hatta içlerinden bazıları ile siz sevgilinizden daha yakın arkadaş bile olursunuz. Bu sadece arkadaş ile kalsa iyi; onun ailesi, aile dostları, arkadaşlarının çocukları vs hepsi birbirine girer. 

   Bu olay normal şartlarda çok kulağa çok cici, çok sevimli, çok hoş geliyor değil mi? İtiraz edeyim eğer etrafınızdaki insanlar da uyumlu insanlarsa bu gerçekten hoş bir şey. 

   Peki şimdi gelelim bu işin bir de boşanma kısmına. Eğer büyük bir şehirdeyseniz bu çok da sıkıntı olmuyordur diye düşünüyorum ya da bir yere kadar oluyordur. En kötü ihtimal sosyal medya hesaplarından bloklanır veya silinirsiniz. Belki de daha erken davranıp bunu siz yaparsınız, hiç dışlanmış hissi yaşamazsınız karşı taraftan.! Ama eğer benim gibi küçük bir şehri geçin, küçük bir adada yaşıyorsanız işiniz biraz zor. İstiyorsunuz ki ayrılınca herşey bitsin onunla ilgili. Hele sıkıntılı, duygusal olarak çok zor bir süreçten geçtiyseniz bu daha da zor. Onunla ilgili o kadar sıkıntı yaşamışsınızdır ki, istiyorsunuz onu boşadığınız anda istiyorsunuz ki toz bulutu gibi hepsi geçsin gitsin. O iş öyle kolay olmuyor işte efendim. Çünkü bu seneler içinde o arkadaşları sevmişsinizdir, aileyi benimsemişsinizdir (hoş ben bu konuda şanslıyım!!! Bir kez bile aranmadım karşı tarafın ailesi tarafından, sağolsunlar çok seviyorlarmış!) ve aslında bir kısmından ayrılmak istemezsiniz. İstersiniz ki, hiçbir şey olmamış gibi o insanlar hayatınızda hep olsun. Bu olamaz değil, olur. Ama ya zaman ister ya çok fazla duygusal yara almamışsınızdır ya da ondan hale daha çok da kopmak istemiyorsunuzdur. 

   Şahsen ben, boşandığım zaman bir de buna çok üzülmüştüm. Çünkü sevdiğim çok insanlar var ve mecburen onlardan da bir süre veya tamamen uzaklaşmanız gerekiyor. Ortak arkadaşlarınızla bu sürede iç içe olmaya devam ederseniz sağlıklı karar veremezsiniz, net. Tabii aralarında bu sürecisiniz anlayanlar olur, anlamayanlar olur. Size küsenler olur, kinlenenler olur, sitem edenler olur, olur da olur. Ama günün sonunda sizi gerçekten sevmişse o kişiler anlayışla karşılar ve arkadaşlık geri dönüşünüzü kabul eder.

   Ha baktınız da çok trip atıyor, hiç uğraşmayın valla, etrafınızda negatif, sizi her türlü aşağıya çektiğini düşündüğünüz insanlar barındırmayın. 

   

 
Toplam blog
: 4
: 173
Kayıt tarihi
: 06.12.17
 
 

Merhaba, üniversitede Grafik Tasarım okumama rağmen hiç o mesleği yapacak kadar sevemedim bölümüm..