Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '15

 
Kategori
Deneme
 

Boşluk

Boşluk duygusundayım nicedir. Tattınız mı bu duyguyu? Bilir misiniz?

Nedir BOŞLUK? Dolunun tersidir. Vardır yoktur. Dolu var, baş yok mudur. Fiziksel anlamda boşluk hacimsizliktir. İçinde var olmayandır. Ev boştur ama eşyalar vardır. Eşyalar dolu mu yapmıştır. Gezindiğimide evin içinde boşluklar kare kare dolu boşalmaktadır. File doludur dolap doludur sonra boşalacaklardır. Doluluğu yapan eşya mıdır. İnsan ne kadar dolduru boşluğu? Fiziksel boşluk maddeyle kaimdir.

Ya yüreğimizde ki boşluk. Yüreğimizdeki duygular mıdır dolduran bizi ya da düşüncelerimizdeki insanlar mı ya da baka bir canlı veya herhengi bir düşünce. Düşünceler doldurur zihnimizi. Beynimiz dolup boşalır. Sürekli kalmazlar bizde ama duygular hep beynimizde hep yüreğimizdedirler. Beynin kıvrımlarında yüreğimizin tüm damarlarında kılcallarında nasıl bunca ağır olabilirler? Nasıl bu kadar kapsayıcıdırlar. Çıkartamazsınız tonlarca ağırlıktadırlar. NE AĞIR YÜKTÜR DUYGULAR. O boşluklara nasıl sığarlar da bunca yük olurlar. Taşınamazlar. Düşüncelerimizden, duygularımızdan kurtulmak için uğraştığımız çabalar. Ne zordur ne zordur. Haydi çıkardığını sandın izleri yine de silinmez yine baskılarlar. Boşluk çok ağır gelir. Boşlukta olmak ne yamadır. Varlıksız, kimsesiz, onsuz ya da onlarsız. Gitmiştir yakınların. Anıları kalmıştır. İyi kötü, acılar, pişmanlıklar, çaresizlikler yapılan sonuçsuz muhasebeler..

Birde sevmişsen eğer, anlamadan, anlattırmadan gitmişlerse bitmez özlemler..

Sevdalanırsın yine bir dert. Haberli habersiz aşklar, paylaşımsız paylaşımlar, kıskanmalar, sayıklamalar, umutlar..

Oysa gitmiş gençliğinde bitmez sende umutlar ve sende çırpınışlar. Fark edersin ki sonuna gelmişsin ömrün hala çırpınmalar hala dolabilir mi boş boşluklar.. Anlamalısın ki olamaz artık sana hayal kurmalar, yakışıksızdır öykünmeler, güldürme kimseyi kendine  onurlu olmak gerekir demeler

Yok artık çiçekli bir bahçe. Başka bahçelerde açacaktır yeni çiçekler. Bahçevanlar ayrı, güneş ayrı hattı su farklı. Değil artık manzara bahar. Sen yak mumunu yansın yatsıya kadar. Yaşlı hayallerin mumu sönermiş gün bitiminden önce. O boşlukta boşuna debelenme.

Boşalt yüreğini daha fazla yük etme.

Kurduğun hayaller boştu. Ses vermedi o hayaller. Karışık esti rüzgarlar karıştı kafan. Bekledin ki essin bir meltem oysa kırıcıydı o sert fırtına.

Hayallerin hep yalancı baharda unutma

Boşluk, boşluk, BOŞLUKTA...

CAHİDEDEN/ 11.6.2015 MİŞ..

 
Toplam blog
: 53
: 117
Kayıt tarihi
: 18.10.14
 
 

Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümü ve Dil ve tarih Coğrafya Fakültesi Mezunuyum. MTA da Jeomo..