Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '19

 
Kategori
Güncel
 

Bosna Hersek Bağımsızlık Günü

Eski Yugoslavya'dan ayrılarak 29 Şubat-1 Mart 1992 tarihlerinde yapılan referandumla bağımsızlığını kazanan Bosna Hersek 27.yılını kutluyor.

Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Cengiz Coşkun; 1 Mart Bosna Hersek Bağımsızlık Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cengiz Coşkun mesajında “Bağımsızlık ve özgürlük uğrana 3,5 yıl boyunca her türlü işkenceye karşı topraklarını terk etmeyip savaşan dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’in 1 Mart Bağımsızlık Günü kutlu olsun. 3, 5 yıl boyunca 250 bin Boşnak kardeşimiz şehit olmuş, milyonlarca kardeşimiz de dünya tarihinin en büyük dramını yaşamıştır. Ancak Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç Başkomutanlığındaki Boşnaklar, Türklerden sonra dünya tarihinde ikinci büyük kurtuluş mücadelesini vererek bağımsızlığını ilan etmiştir. Bosna Hersek, anne ve babalarımızın, ecdadımızın doğduğu, Müslüman Boşnak Halkının sembolü ve ana toprağı olarak ilelebet hür ve özgür kalacaktır. Şehit olan tüm Boşnakları saygı ve şükranla anıyoruz. dedi.

Bosna Hersek’in 27. Bağımsızlık Yıldönümü Bursa’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar kapsamında Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek tarafından 1 Mart günü Bursa Fahri Konsolosluk Binasında Resepsiyon düzenlenecek.

 
Toplam blog
: 7
: 280
Kayıt tarihi
: 06.10.07
 
 

Ortaokul yıllarında Milliyet Çocuk Dergisinde şiir ve köşe yazıları ile amatör yayın hayatına baş..