- Kategori
- Yöresel Yemekler
Boşnak Böreği
Daha çok Adapazarı ve çevre illerinde yaşayan Boşnak'ların milli yemeği olan, hem çok pratik hem de lezzetli bir börek türüdür. Özellikle bayramlar da hurmacık tatlısı ve Boşnak böreği vazgeçilmez ikramlardandır. Deneyin beğeneceğinize garanti veriyorum.
Malzemeler:
1 kg patates
1 kg kuru soğan
300 gr yağsız kıyma
1 kase sıvıyağ
1 kg yufka
Tuz, kararbiber.
Patates ve soğan çintme dediğimiz şekilde ince ince doğranır. Patatesi ince küp şeklinde demek daha yerinde olur sanırım. Doğradığınız malzemelere kıymayı, göz kararı tuz ve karabiberi ilave edilir, iyice karıştırılır. Diğer tarafta yufkaları dörde bölüp her bir parçanın içerisine yaklaşık bir yemek kaşığı yağ gezdirilir. Yuvarlak olan tarafa hazırlanan harç konup önce rulo şeklinde sarılır ve bir uçtan yuvarlayarak gül böreği modeli verilir. Malzemelerin tamamı bittikten sonra her bir böreğin üzerine yine yaklaşık bir yemek kaşığı yağ gezdirilir.
180 derece fırına sürülür.
Not: Patates ve soğanı robotta asla çekmeyin zira sulanıyor ve yufkaları parçalıyor. Bir diğer özelliği ise yufkayı sıvı yağdan başka yumurta, yoğurt benzeri malzemelerle renklendirmeye çalışmayın oda yine tadını bozup hazırlanan harca yakışmıyor.
Afiyet olsun.
Resim:www.portakalagacı.com