Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Boşnak Böreği

Boşnak Böreği
 

Daha çok Adapazarı ve çevre illerinde yaşayan Boşnak'ların milli yemeği olan, hem çok pratik hem de lezzetli bir börek türüdür. Özellikle bayramlar da hurmacık tatlısı ve Boşnak böreği vazgeçilmez ikramlardandır. Deneyin beğeneceğinize garanti veriyorum.

Malzemeler:

1 kg patates

1 kg kuru soğan

300 gr yağsız kıyma

1 kase sıvıyağ

1 kg yufka

Tuz, kararbiber.

Patates ve soğan çintme dediğimiz şekilde ince ince doğranır. Patatesi ince küp şeklinde demek daha yerinde olur sanırım. Doğradığınız malzemelere kıymayı, göz kararı tuz ve karabiberi ilave edilir, iyice karıştırılır. Diğer tarafta yufkaları dörde bölüp her bir parçanın içerisine yaklaşık bir yemek kaşığı yağ gezdirilir. Yuvarlak olan tarafa hazırlanan harç konup önce rulo şeklinde sarılır ve bir uçtan yuvarlayarak gül böreği modeli verilir. Malzemelerin tamamı bittikten sonra her bir böreğin üzerine yine yaklaşık bir yemek kaşığı yağ gezdirilir.

180 derece fırına sürülür.

Not: Patates ve soğanı robotta asla çekmeyin zira sulanıyor ve yufkaları parçalıyor. Bir diğer özelliği ise yufkayı sıvı yağdan başka yumurta, yoğurt benzeri malzemelerle renklendirmeye çalışmayın oda yine tadını bozup hazırlanan harca yakışmıyor.

Afiyet olsun.

Resim:www.portakalagacı.com

 
Toplam blog
: 6
: 952
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

Dün, bugün, yarın üçgenini sorgulayan, sesli düşünceleri amatörce yazmayı seven biri kısaca. Uzun za..