Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '09

 
Kategori
Haber
 

Bostancı Operasyonu da Ergenekon'a bağlandı!

Bostancı Operasyonu da Ergenekon'a bağlandı!
 

İstanbul Bostancı’da polis ile yasadışı terör örgütü üyeleri arasındaki çatışmanın üzerinden fazla geçmeden iddialar da ortaya çıkmaya başladı.

RTÜK’ün yayın yasağına rağmen bilen bilmeyen her ağız konuşmaya başlayınca bilgi kirliliği derinden hissedildi.

Olayı ilk duyduğum anda kesin bu olayı da Ergenekon’a bağlarlar demiştim. Haklı da çıktım.

Toplum olarak resmen paranoyak olduk!

***

Farklı basın kuruluşlarından geçen haberler birbirine tezat görünümdeyken ister istemez halkın da kafası karışıyor. Daha araştırma ve soruşturma derinleşmeden hatta net olarak başlayamadan çeşitli ifadeler kullanılması sadece basının ideolojik görüntüsünü yansıtıyor.

Zaman Gazetesi haberi aktarırken: “İstanbul Bostancı'da sabah saatlerinde polisin terör örgütlerine yönelik operasyonları kapsamında bastığı hücre evinden Devrimci Karargah örgütü ve Ergenekon izi çıktı.” ifadelerini kullanırken; Milliyet Gazetesi net tanımlamalar yapmaktan doğal olarak kaçınarak :” Bostancı'da bu sabah yaşanan hücre evi baskınında güvenlik zaafiyeti dikkat çekti. Bir başkomiser ve bir vatandaşın hayatını kaybettiği, 7 polis ve bir gazetecinin de yaralandığı operasyon sonucunda hücre evindeki terörist ölü ele geçirildi.” Dedi.

İki gazetenin haberi ele alış biçimi arasındaki fark hiç kuşkusuz sahiplik yapılarındaki ideolojik farklılıklarından kaynaklanıyor.

Ancak en önemli nokta henüz netliğe kavuşmamış bir olayın Ergenekon gibi bir davayla bağlantılıymış izleniminin verilmesi.

Ergenekon davası öyle bir hal aldı ki, sokakta birini köpek bile kovalasa davayla ilişkilendirilecek bir durummuş gibi gösterilecek sanki! Herkes telefonlarının dinlendiğini düşünürken Ergenekon paranoyası içten içe milletin zihnine kazındı.

Umarım ilerde yaşanabilecek yangın, trafik kazası, deprem, sel gibi felaketler de Ergenekon’a bağlanmaz…

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 141 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..