Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '14

 
Kategori
Haber
 

Bostanlı' da İlham Gencer ve piyanosu yok amma, bestekar, güftekar, primadonna'lar var.

Bostanlı' da İlham Gencer ve piyanosu yok amma, bestekar, güftekar, primadonna'lar var.
 

İzmir Bostanlı'sında, akşam kapanır perde perde.


 

 

 

Memlekette eğlence dünyasında artık her sokak ve sokak başları eğlencenin yerleri oldu. Burnundan kıl aldırmayan aileler, süslü püslü konaklarının alt katlarını istila eden ve sıraya uzanan barlar ve eğlence mekanlarına artık alıştılar… Hiç olmazsa, oturdukları yerde seyirlik çıkmış oldu. Durduk yerde de  müziğinden de istifade ediyorlar.

Karşıyaka’da eskiden, eğlence mekanı, mumla aranırdı. Şimdi adım başı ve sokaklardan neşe fışkırıyor. Bunların en namlıları da Bostanlıdaki Vona. Gün geçmez ki, burada yaş günü olmasın. Gün geçmez ki sanatçılar burayı uğrak yer yapmasın.

İstanbul’da İlham Gencer’in Çatı’sı vardı eskiden. Sanki bir kopyası olaraktan bu Vona da kurulmuş. İçinde piyanosu yak amma, herkes birer enstrümanı temsil ediyor burada. Yoksa aşağı kurtarmıyor.

K.Yakanın yakışıklı Belediye Başkanı da geçenlerde uğradı buraya. “Meyhanelere önem veriyoruz” dedi. Hiç olmazsa uğrayıp gönül aldı.

Mustafa Keser de vardı. Vur patlasın çal oynasın “ Karşıyakalı” Şarkısının 18 çeşit versiyonu, peş peşe söylendi. Karşıyaka’da, K.Yakanın türküsü söylenir. Aşağı kurtarmaz. Ardından da solo halinde Kaf Kaf Kaf, Sin Sin Sin. Kaf. Sin Kaf. Sin KAF. Takım yense de yenilse de bu tezahürat yapılır. Burada her şey, Karşıyaka Sporun rengine bürülüdür.

O gün Vona sahiplerinin evlilik yıldönümleri vardı. Elif Caner Piroğlu çifti, herkesten çok eğlendi o akşam. Sanki herkesin yaş günü vardı da herkes aynı mutluluğu paylaştı. Hiçbir şey olmazsa o gün aniden birisinden biri yaş günü icat ediverir.

Müzikal gecelerde herkes burada birer enstrüman. Burada herkes Primadonna, muganni, şantör ve şantöz. Burada herkes yaratıcı. Bütün dillerden şarkılar söylenir.

Burada   bol limonlu midye tava gibi bol soslu albümler bir anda şipşak piyasaya çıkıverir. Dedik ya burada herkes kompozitör, bestekar ve güfte kar.

Arasıra tarihi filmler de çevrilir burada. Kameramana para verilmez burada. Herkesin kamerası cebinde. Herkes çeker filmi. Piroğlu ailesi, kılıktan kılağa girer özel günlerde. Eline ayağına  hiç üşenmezler. Lakaplarını da seyirciler belirler:  Caner Pir Sultan Hanoğlu Sultan Süleyman ve velinimetleri Elif Hatun ve şehzadeleri" Amma da uzun lakap oldu, di mi?

                           ELİF CANER PİROĞLU  ÇİFTİNİN EVLİLİK YILDÖNÜMLERİ VARDI O AKŞAM

ŞANTÖZ ZEYNEP, ( EN ÜSTTE VE YUKARIDA) GEÇİYORMUŞ UĞRAMIŞ. YAPTI PROĞRAMINI ALKIŞLANDI ÇOK ÇOK BEĞENİLDİ VE SONRA DA  İŞİNE GİTTİ.

                  NASIL GELDİ, NERDEN GELDİ, PAT DİYE DÜŞTÜ BOSTANLIYA MUSTAFA KESER.

                                  PİROĞLU'LAR  EVLİLİK YILDÖNÜMLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİLER

BOSTANLIDAKİ AKTİVİTEDE, KISA METRAJLI FİLMLER DE ÇEVRİLİR. KAMERAMAN, ORADA BULUNAN HERKESTİR. CEBİNDEN ÇIKARDIĞI KAMERA İLE ŞİPŞAK  FİLMLERİ ÇEKER VE VİZYONA HAZIRLAR. RESİMDE PİROĞLU AİLESİ, YENİ ÜSTLENDİĞİ ROLLERDE, AİLECEK  BİRLİKTE GÖRÜLÜYOR. BU FİLM, ÇOK İŞ YAPACAK.  RESİMDE " CANER PİR SULTAN HAN OĞLU,  YEDİ CİHAN HAKİMİ SULTAN SÜLEYMAN VE VELİNİMETİ  ELİF HATUN VE  ŞEHZADELERİ

                                         HEPSİ O AKŞAM, NEŞE KÜPÜNE BİRER BİRER BATIP ÇIKTILAR.

VONA NIN DEMİRBAŞ KADROSU. YEDİKLERİ MEZELER DE AYNI. GARSON ONLARDAN  HİÇ SİPARİŞ ALMAZ. HEPSİNİN NE YEDİĞİ NE YEMEDİĞİ BELLİDİR. EZBERE BİLİNİR.

               K.YAKA BELEDİYE BAŞKANI ( SOLDAN İKİNCİ)  DOST ZİYARETLERİ YAPAR BÖYLE ANSIZIN.

                                                               PİROĞLU LAR HIZ KESMEDİ  O AKŞAM.

 

SANATÇI MUSTAFA KESER VE  SANATÇI DOSTLARI, MENEJERİ BİR ANDA PAT DİYE BOSTANLIYA DÜŞTÜLER, SOLUĞU VONA DA ALDILAR ( ALT VE ÜSTTEKİ RESİMLER.)

 

BİR LAF VARDIR. " CİN GİBİLER, CİNCİN ÇİĞNER"  BİR REKLAM SPOTU İDİ GALİBA. BUNDAN SONRA AYNI YERE GİTTİĞİMİZDE, ORALARDA HİÇ GÖRMEDİĞİMİZ BU  İKİ  HANIM BAŞBAŞA  YEMEK YİYORDU. GÖZÜMÜZ TAKILDI. BUNLAR  DIŞARLIKLI OLMALIYDI.  SORMAMIZA MAHAL BIRAKMADILAR.  "DUYDUK DA GELDİK. EĞLENCELERİ  KAÇIRMIŞIZ DEDİLER. HIMMM. ANLAŞILDI. BU İKİ RAKILAMA  YAPANLARDAN HANGİSİ  CİN GİBİ  AKLIMIZA O GELDİ SORUVERELİM DEDİK.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..