Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '08

 
Kategori
Basketbol
 

Boston 108-Lakers 102 (2-0)

Boston 108-Lakers 102 (2-0)
 

Kobe sadece kendine çalışıyor.


Serinin 2. karşılaşmasında takımların eksiği yoktu. İlk karşılaşmada Kevin Garnett karşısında silik oynayan Pau Gasol bu sefer çok iyi başladı. Lakers ilk dakikalarda oyuna ağırlığını koyarak 15–8 öne geçti. Arkasından Boston toparlandı karşılıklı basketlerle çeyrek Lakers’ın 22–20 üstünlüğüyle sona erdi. Bu çeyrekte aklımızda kalan Pau Gasol’un topu sürerek potaya yavaş yavaş yaklaşıp Kevin Garnett’in üstünden smacı vurmasıydı.

2. çeyreğe Phil Jackson ilk beşi kenara çekerek başladı. Boston çalıştırıcısı Dumars daha temkinli bir kadro sahaya sürdü. Pota altı zayıf kalan Lakers karşısında kenardan gelen Powe ile içerden, Pierce ile dışardan sayılar bularak bir anda 10-0’lık bir seri yaptılar. Geç kalan Jackson oyuna müdahale etti. Bundan sonra Gasol ve Bryant sayesinde farkı 41-37’ye kadar getirdiler. Fakat Boston 30 sn içinde Pierce ve Allen’ın peş peşe 3 sayılık atışlarıyla farkı 47–37 yaptı. Devre günün kahramanı Rondo’nun smacı ile 54–42 Boston üstünlüğünde sona erdi.

3. çeyreğe yine Pierce 3 sayılık atışlarla güzel bir başlangıç yaptı. Skor 58–42 olduğunda Boston’un 7/10’lik 3 sayılık atış başarısı vardı. Gasol ve Bryant ile Lakers farkı 9 sayıya kadar indirdi 68–59. Boston çalıştırıcısı Dumars mola aldı. Moladan sonra Boston fırtına gibi başlayarak 13–0 gibi açık bir seri yakaladı skoru 81-59’a getirdi. Gününde olmayan Kevin Garnett’in eksikliğini kenardan gelen Powe ve Brown doldurdu. Oyun kurucunun ne olduğunu bize Rondo gösterdi. Rondo oyuna sayı olarak değil asist olarak müthiş katkı yaptı. Toplam 16 asistle maçı tamamladı.

4. periyotta Lakers’ın havlu atıp maçı yedekleriyle tamamlayacağını düşünürken umulmadık bir şey oldu. Skor 95–71 ile 24 sayıya çıkmasına rağmen Lakers’ın Avrupalıları buna karşı çıktı. Radmanovic ve Vujacic arkası arkasına 3 sayılık atışları Boston potasına göndermeye başladılar. Günün 3,5 periyot kötü ismi Kobe Bryant da uyanınca fark yavaş yavaş erimeye başladı. Önce 97–83, sonra sadece bu çeyrekte o ana kadar 8 tane 3 sayılık atışın 6 tanesini basket yaparak 102-91’e skoru getirdiler. Boston adeta uyuşmuş gibiydi. 102–93, 102–96 derken bir anda skor da 102–98 oldu. Boston top kaybı yapınca bir dakika kala Kobe serbest atışlardan durumu 104–102 yaparak maçı kritik bir eşiğe getirdi. Bu anda 4/4 gibi 3 sayılık başarısı olan ve takımının 28 sayı ile en skoreri olan Pierce sorumluluğu üstüne alarak serbest atışlarla önce skoru 106–102 yaptı. Sonraki hücumlardan Lakers istediği sonuçları alamayınca Boston mücadeleyi 108–102 kazanmayı başardı.

Boston seyircisi fark açılınca coşmuştu. Lakers atakları gelmeye başlayınca soğuk duş etkisi olmuş gibi bocaladılar tıpkı saha içindeki Boston oyuncuları gibi. Boston bu karşılaşmayı kaybetmediyse savunmadaki becerisinden değil hücumdaki başarısından dolayıdır. Lakers’ın üstün olduğu son çeyrekte bile 25 sayı atmayı başardılar. Lakers’ın kenardan gelen Powe’u (21 sayı) savunmada ciddiye almaması çok pahalıya mal oldu. Kevin Garnett gibi yıldızı durdurmayı başarıp Powe’dan 21 sayı yemek iyi olmadı. Finalden önce bu serinin kritik isminin Lamar Odom olacağını söylemiştim. Odom savunmada iyi olursa Lakers maç kazanır. Odom bu karşılaşmada da hatalı oynayarak oyunun kaderini olumsuz etkiledi. Kobe Bryant’ın 30 sayı atmasına kanmamak lazım. Sadece kendi istatistiklerini düzeltmeye çalıştı durdu. Gelen her pası kendisi kullandı. İçeri dalmaları ancak sonlarda yaptı.

Karşılaşmanın hakemlerine ise Lakers cephesinden sert eleştiriler geleceğini sanıyorum. Maç boyunca tepki çekip basit faulleri göremediler. Bu fauller görüldü ki sonlarda maçın kaderini etkiliyor.

Lakers kötü oynayıp iyi bitirdiği bu karşılaşma sonrası Los Angeles’a moralli gidiyor. Bakalım neler olacak? Lakers oyuncusu Luke Walton’un babası 1986 yılındaki Boston şampiyonluğunun kahramanlarından birisiymiş. Bu finallerde oğlunun takımını değil Boston’u tutuyormuş.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...